Apple iPhone 5 verkrijgbaar in Nederland

Apple is gestart met de verkoop van de iPhone 5 in Nederland. Voor de Apple Store in Amsterdam stond een lange rij en bij de meeste providers is het toestel al uitverkocht.

De nieuwe iPhone 5 werd begin september door Apple aangekondigd. Het nieuwe toestel beschikt over een groter 4-inch scherm, een snellere dualcore A6-processor en 1GB aan ram. Daarnaast heeft Apple het design opnieuw vormgegeven door deze keer aluminium te gebruiken. Ook is de camera verder verbeterd en wordt het toestel met iOS 6 mee geleverd.

De adviesverkoopprijs in Nederland voor de iPhone 5 16GB is 659 euro. Het toestel is ondermeer verkrijgbaar bij T-Mobile, Vodafone en KPN. Provider Hi opende zelfs haar winkels deze ochtend wat eerder zodat de eerste klanten hiervan gebruik konden maken en zo als eerste het toestel in handen kregen. Slechts een handje vol mensen kwam hier echter op af.

Voor de iPhone 5 moet nog wel flink bijbetaald worden in combinatie met een abonnement. Zo moet je bij Vodafone 75 euro per maand aftikken en nog eens een bijbetaling doen van 59 euro voor het toestel. Bij KPN en T-Mobile zijn de prijzen vergelijkbaar. Via de website van T-Mobile valt te lezen dat de provider minimaal 99,95 voor de nieuwe iPhone 5 wil hebben. Bij het duurste iSmart-abonnement, iSmart 500 a 74,50 per maand, dient men nog 99,95 bij te betalen voor de iPhone 5. Elke geheugenverdubbelen van het toestel kost nog eens 100 euro extra bij de provider. Bij het goedkoopste abonnement, de iSmart 75 a 37,50 per maand, moet men nog fors bijbetalen voor het toestel; 329,95 euro.

Provider Hi en KPN pakken het wat anders aan. Op de website van de providers valt te lezen dat het toestel daar alleen in combinatie met leaseprijzen over de toonbank gaat. De iPhone 5 valt in categorie M, de duurste categorie, en kost alleen al om af te betalen 31,50 euro per maand. Hierbij dient vervolgens nog een belbundel en een databundel bij aangeschaft te worden. De iPhone 5 is wel altijd gratis bij de provider en de goedkoopste bundel is 49 euro per maand, zonder belminuten. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat na twee jaar het toestel niet van je zelf is, maar dat je het weer moet inleveren bij de provider.

All About Phones zal haar review van de iPhone 5 volgende week publiceren.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.
Apple iPhone 5

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters