Apple iPhone 5 verkrijgbaar in Nederland

Apple is gestart met de verkoop van de iPhone 5 in Nederland. Voor de Apple Store in Amsterdam stond een lange rij en bij de meeste providers is het toestel al uitverkocht.

De nieuwe iPhone 5 werd begin september door Apple aangekondigd. Het nieuwe toestel beschikt over een groter 4-inch scherm, een snellere dualcore A6-processor en 1GB aan ram. Daarnaast heeft Apple het design opnieuw vormgegeven door deze keer aluminium te gebruiken. Ook is de camera verder verbeterd en wordt het toestel met iOS 6 mee geleverd.

De adviesverkoopprijs in Nederland voor de iPhone 5 16GB is 659 euro. Het toestel is ondermeer verkrijgbaar bij T-Mobile, Vodafone en KPN. Provider Hi opende zelfs haar winkels deze ochtend wat eerder zodat de eerste klanten hiervan gebruik konden maken en zo als eerste het toestel in handen kregen. Slechts een handje vol mensen kwam hier echter op af.

Voor de iPhone 5 moet nog wel flink bijbetaald worden in combinatie met een abonnement. Zo moet je bij Vodafone 75 euro per maand aftikken en nog eens een bijbetaling doen van 59 euro voor het toestel. Bij KPN en T-Mobile zijn de prijzen vergelijkbaar. Via de website van T-Mobile valt te lezen dat de provider minimaal 99,95 voor de nieuwe iPhone 5 wil hebben. Bij het duurste iSmart-abonnement, iSmart 500 a 74,50 per maand, dient men nog 99,95 bij te betalen voor de iPhone 5. Elke geheugenverdubbelen van het toestel kost nog eens 100 euro extra bij de provider. Bij het goedkoopste abonnement, de iSmart 75 a 37,50 per maand, moet men nog fors bijbetalen voor het toestel; 329,95 euro.

Provider Hi en KPN pakken het wat anders aan. Op de website van de providers valt te lezen dat het toestel daar alleen in combinatie met leaseprijzen over de toonbank gaat. De iPhone 5 valt in categorie M, de duurste categorie, en kost alleen al om af te betalen 31,50 euro per maand. Hierbij dient vervolgens nog een belbundel en een databundel bij aangeschaft te worden. De iPhone 5 is wel altijd gratis bij de provider en de goedkoopste bundel is 49 euro per maand, zonder belminuten. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat na twee jaar het toestel niet van je zelf is, maar dat je het weer moet inleveren bij de provider.

All About Phones zal haar review van de iPhone 5 volgende week publiceren.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.
Apple iPhone 5

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters