'Apple iPhone 6 krijgt 4.7″ en 5.5″-scherm mee'

Volgens een Japanse krant zal Apple in september twee nieuwe iPhones uit gaan brengen met een groter scherm. De iPhone 6 zal een 4.7″-scherm mee gaan krijgen en een 5.5″-scherm.

De doorgaans redelijk betrouwbare Japanse krant The Nikkei laat weten dat het op basis van toeleveranciers vernomen heeft dat Apple ook grotere schermen in haar iPhones gaat proppen. De fabrikant lijkt van plan te zijn om de iPhone 6 uit te rusten met twee flink grotere schermen dan dat nu het geval is. Momenteel beschikt de iPhone 5S over een 4″-scherm, maar dit zou nu standaard naar 4.7″ vergroot gaan worden. Apple zou zelfs overwegen om een variant met een 5.5″-scherm uit te gaan brengen.

De bronnen van de krant zouden toeleveranciers zijn uit de schermensector die van Apple orders hebben verkregen om de touchscreen te produceren. Ook is Apple met man en macht bezig om haar eigen fabriek af te ronden in Amerika om saffierglas te kunnen produceren voor de nieuwe schermen. Het glas zou minder snel breken en krassen, zo gaat het gerucht. Onduidelijk is nog welke resolutie Apple zal gaan aanhouden voor de grotere schermen; ontwikkelaars prijzen de fabrikant juist vanwege het feit dat de resolutie van iOS altijd het zelfde blijft. Hierdoor is het een stuk makkelijker ontwikkelen van apps voor iOS, dan bijvoorbeeld voor Android.

Apple iPhone 6 concept 
Bron: Martin Hajek
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters