'Apple iPhone 6 krijgt 4.7″ en 5.5″-scherm mee'

Volgens een Japanse krant zal Apple in september twee nieuwe iPhones uit gaan brengen met een groter scherm. De iPhone 6 zal een 4.7″-scherm mee gaan krijgen en een 5.5″-scherm.

De doorgaans redelijk betrouwbare Japanse krant The Nikkei laat weten dat het op basis van toeleveranciers vernomen heeft dat Apple ook grotere schermen in haar iPhones gaat proppen. De fabrikant lijkt van plan te zijn om de iPhone 6 uit te rusten met twee flink grotere schermen dan dat nu het geval is. Momenteel beschikt de iPhone 5S over een 4″-scherm, maar dit zou nu standaard naar 4.7″ vergroot gaan worden. Apple zou zelfs overwegen om een variant met een 5.5″-scherm uit te gaan brengen.

De bronnen van de krant zouden toeleveranciers zijn uit de schermensector die van Apple orders hebben verkregen om de touchscreen te produceren. Ook is Apple met man en macht bezig om haar eigen fabriek af te ronden in Amerika om saffierglas te kunnen produceren voor de nieuwe schermen. Het glas zou minder snel breken en krassen, zo gaat het gerucht. Onduidelijk is nog welke resolutie Apple zal gaan aanhouden voor de grotere schermen; ontwikkelaars prijzen de fabrikant juist vanwege het feit dat de resolutie van iOS altijd het zelfde blijft. Hierdoor is het een stuk makkelijker ontwikkelen van apps voor iOS, dan bijvoorbeeld voor Android.

Apple iPhone 6 concept 
Bron: Martin Hajek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. djbosanac -

    Dit was echt een reden waarom ik voor een iPhone weer zou gaan. Puur omdat het een groter scherm hard. Echter 5.5'' vind ik zelf net wat te groot 4.7/5.0'' zou ideaal zijn. Maar omdat het pas in september waarschijnlijk komt, toch maar voor de HTC One M8 gegaan…

    1. Quasimodo -

      De relatieve bezeldikte van de huidige iPhone is erg groot naar huidige maatstaven gemeten. Ik denk dat met 4.7" de afmetingen van de behuizing nauwelijks hoeft te groeien wanneer ook de boven en onderkant goed benut wordt.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters