Apple iPhone 7 event: Alles wat je kunt verwachten

Apple houdt vanavond een groot event waar de techgigant onder andere de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan zal gaan kondigen. We zetten alles dat je kunt verwachten op een rijtje.

Apple event

Apple evenementHet is vanavond om 19:00 zover. Het is het einde van de zomer, wat betekent dat Apple zoals elk jaar op het punt staat om de nieuwste iPhone’s te onthullen. We hebben naar verluidt met een redelijk conservatief tussenjaar te maken als het om de vlaggenschepen van Apple gaat. Pas volgend jaar komt de echte innovatie. Dat betekent echter niet dat Apple niks aan te kondigen heeft. In tegendeel. De Apple Watch is hard aan een opvolger toe, iOS en MacOS krijgen een grote update en de iPad Pro krijgt waarschijnlijk een upgrade. Bovendien zijn de iPhone 7 en iPhone 7 Plus stiekem toch best wel interessant. Genoeg om naar uit te kijken dus!

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Normaliter introduceert Apple elke twee jaar een compleet nieuw ontwerp voor de iPhone, met tussendoor een kleine opfrissing in de vorm van de “S” editie. Dit jaar doorbreekt Apple die traditie, zo blijkt uit betrouwbare bronnen en gelekte foto’s. De techgigant speelt het dit jaar op safe, om vervolgens volgend jaar ter ere van de tiende verjaardag van de iPhone een compleet vernieuwend ontwerp te introduceren. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus die Apple vanavond gaat onthullen brengen meer veranderingen met zich mee dan de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus, maar voor echt drastische veranderingen zul je nog een jaar moeten wachten. Toch zijn de nieuwe iPhone’s in meerdere opzichten een interessante upgrade.

Apple iPhone 7 scherpe foto achterkant goudDe iPhone 7 krijgt naar verwachting een grotere camerasensor die meer licht op kan vangen. Voor de echte innovatie moet je echter bij de iPhone 7 Plus zijn. De phablet krijgt namelijk een dubbele camera, vergelijkbaar met de dubbele camera van de Huawei P9. Ook kun je nu 4K video’s opnemen met 60 frames per seconde. Die grote bestanden moet je natuurlijk ergens kwijt. Daar heeft Apple gelukkig een oplossing voor, want dit jaar heeft de goedkoopste variant van de iPhone 7 maar liefst 32GB aan opslaggeheugen, in plaats van de magere 16GB die we gewend zijn. Ook zal Apple een 256GB variant introduceren voor beide modellen. Daarnaast krijgen beide smartphones een Force Touch-achtige homeknop, een snellere en efficiëntere A10 chip in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en misschien zelfs scherpere schermen.

Een van de meest drastische veranderingen is iets wat je als consument juist niet krijgt: een headphone jack. Je zult speciale koptelefoons en oordopjes moeten kopen voor je Lightning Port, of overstappen op Bluetooth. Verschillende bronnen wijzen er op dat Apple tussenstukjes zal gaan leveren waardoor je gewoon standaard koptelefoons kunt gebruiken, maar het is niet bekend of je die ook bij je iPhone krijgt.

Apple Watch 2

Hardloop gadgets Apple WatchAnderhalf jaar geleden introduceerde Apple de Apple Watch. Sindsdien zijn er enkel verschillende nieuwe bandjes en kleurtjes aangekondigd, dus het slimme horloge van Apple is hard aan een upgrade toe. Die kwam er dit jaar eigenlijk al in de vorm van WatchOS 3, een update die de Apple Watch een stuk sneller maakt. Toch is de hardware van de wearable ook aan een opfrisser toe. Het lijkt er op dat Apple die langverwachte opvolger vanavond ook gaat aankondigen.

WatchOS 3 wordt al de hele zomer getest, de voorraad van het huidige model raakt op en Apple zou naar verluidt de Apple Watch 2 al in maart aan hebben willen kondigen. Als de smartwatch toen nog niet gereed was, dan zou je verwachten dat dat nu wel het geval is. Net zoals de iPhone 3G zal het tweede model vooral problemen oplossen. Aanvankelijke geruchten van een camera zijn weggestorven en een LTE editie is gecancelled vanwege de resulterende kortere accuduur. In plaats daarvan zou GPS naar verluidt het grote selling point van de Apple Watch 2 zijn. Dat zou betekenen dat je geen iPhone meer nodig hebt om te navigeren of je hardloopsessie te meten.

Daarnaast zal de Apple Watch 2 volgens de bekende KGI analist Ming-Chi Kuo vooral kleine verbeteringen introduceren. Volgens hem heeft de smartwatch een barometer, betere bescherming tegen water, een grotere accu en een snellere processor. Vooral de laatstgenoemde vernieuwing is zeer belangrijk. De Apple Watch is soms zeer traag, dus een betere processor is welkom. We gaan het vanavond tijdens het event ontdekken.

De kans is dus groot dat we vanavond een nieuwe Apple Watch te zien krijgen, maar toch houden we een slag om de arm. Normaliter zouden we nu meer gelekte foto’s, componenten en andere informatie voorbij hebben zien komen. Moeten we dan toch nog langer wachten dan het event van vanavond?

Software

Software speelt altijd een grote rol in Apple’s evenementen in september. Een nieuwe iPhone generatie betekent immers dat de nieuwste versie van iOS er ook aan zit te komen. Apple onthulde eerder dit jaar al iOS 10, waarover je in dit artikel meer kunt lezen. Deze maand nog kunnen we waarschijnlijk allemaal allemaal met de update aan de slag. Naar verwachting zal Apple vanavond tijdens zijn event een releasedatum onthullen en dieper in gaan op nieuwe functies.

Naast iOS 10 is het onduidelijk wat Apple van plan is. Afhankelijk van de mogelijke Apple Watch 2 aankondiging zal de techgigant waarschijnlijk ook een releasedatum voor WatchOS 3 onthullen. Een nieuwe update voor tvOS is ook mogelijk, al is het bedrijf naar verluidt niet van plan om een nieuwe Apple TV aan te gaan kondigen. Het zou daarnaast ook zomaar kunnen dat Apple met een releasedatum van macOS Sierra komt, gezien El Capitan vorig jaar ook eind september uit kwam. Het bedrijf kan er ook voor kiezen om daarmee te wachten tot de nieuwe Mac hardware, wat een heel mysterie op zich is.

Mac hardware

We kijken allemaal uit naar de aankondiging van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus, maar eigenlijk zijn juist de Macs het hardst aan een upgrade toe. Naast de 12-inch MacBook en de iMac heeft de rest van de Mac lineup al langer dan een jaar geen update meer gehad. Je zou de schuld kunnen geven aan Intel’s tragere upgrade-cyclus, maar zeker voor high-end laptops en  computers is dat eigenlijk te lang. Fans hoopten afgelopen april al dat Apple dan eindelijk een upgrade voor de achterlopende Macs aan zou gaan kondigen, maar die onthulling bleef uit.

Ook dit keer gaat Apple in dat opzicht ons waarschijnlijk teleurstellen. Volgens Bloomberg komt het bedrijf met een nieuwe MacBook Pro met een vingerprintscanner, een OLED strip en USB-C, maar zal de high-end laptop nog niet klaar zijn voor vandaag. Naast de MacBook Pro zijn er verder geen nieuwe geruchten opgedoken rondom de rest van de Mac lineup, dus de kans is groot dat fans nog langer zullen moeten wachten. Wel is Apple recentelijk gestopt met het verkopen van de Thunderbolt Display en zou het bedrijf naar verluidt bezig zijn met een stand-alone 5K scherm, maar ook daar op zullen we waarschijnlijk nog ietsje langer moeten wachten.

iPad

De iPad Air 2 is ondertussen alweer bijna twee jaar oud, dus wellicht zal Apple vanavond tijdens het event een nieuw model introduceren. Betrouwbare bronnen wezen er de afgelopen weken op dat Apple bezig is met een upgrade voor de 12.9-inch iPad Pro, maar ook voor de iPads geldt dat we waarschijnlijk pas in oktober of zelfs nog later de nieuwe modellen te zien gaan krijgen. Aan de andere kant zeiden we vorig jaar hetzelfde van de iPad Pro, dus wie weet…

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters