‘Apple iPhone 7 Plus krijgt toch geen dubbele camera door technische problemen’

Insiders van Foxconn beweren dat de iPhone 7 Plus een van zijn grootste onderscheidende eigenschappen heeft verloren door technische problemen: de dubbele camera.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Naar verwachting zal Apple binnen enkele maanden de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus onthullen, de opvolgers van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. We weten dankzij gelekte renders en foto’s al dat de toestellen qua ontwerp niet drastisch zullen verschillen van hun voorgangers, ondanks de traditie van Apple om met een nieuwe complete generatie een nieuw ontwerp te introduceren. Die eer is aan de iPhone 8 voorbestemd, die eind volgend jaar uit komt. Daarmee slaat Apple de iPhone 7s dus blijkbaar over.

Het bedrijf zou de iPhone 8 volgens anonieme bronnen als een nieuwe start zien, met eindelijk weer innovatieve nieuwe functies en een nieuw glazen ontwerp. Daarnaast zou de smartphone ook geen homeknop hebben, en bestrijkt het scherm de gehele voorkant van de smartphone. Voor een echt vernieuwende iPhone zul je dus waarschijnlijk tot volgend jaar moeten wachten, wat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus een beetje een tussenstap maakt.

Dubbele camera

Toch kun je nog steeds uitkijken naar enkele veranderingen en nieuwe functies, zoals de afwezigheid van een headphone jack, een sterk verbeterde processor en subtielere antennelijnen. Daarnaast zou de iPhone 7 Plus ook een dubbele camera krijgen, een trend die dit jaar door vrijwel elk groot merk wordt gevolgd. Zo introduceerde Huawei de Huawei P9 en krijgt Samsung’s Galaxy Note 7 waarschijnlijk ook een dubbele camera. De dubbele camera van de iPhone 7 Plus zou een van de weinige echt opvallende verschillen worden met de iPhone 6 Plus, maar uit een nieuw gerucht lijkt er op te wijzen dat we daar niet eens meer van uit hoeven te gaan.

iPhone 7 Plus

Technische problemen

Volgens een anonieme bron op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn er technische problemen met de dubbele camera, en heeft Apple uiteindelijk ervoor gekozen om de functie niet dit jaar te introduceren. Of de dubbele camera’s volgend jaar dan wel hun opwachting zullen maken is nog te bezien. Naar verwachting zou de iPhone 7 Plus twee 12MP camera’s aan de achterkant hebben, waarvan een camera gebruikt kan worden voor optisch inzoomen. Alle gelekte schema’s, foto’s en renders toonden ook een dubbele camera, maar verschillende insiders van Foxconn, het bedrijf dat de iPhone produceert, beweren nu dus dat de dubbele camera verleden tijd is. Wat de technische problemen precies inhouden is niet duidelijk.

Vertrouwen

Met ook de afwezigheid van deze nieuwe functie zijn er niet veel vernieuwingen waarmee consumenten verleid kunnen worden om weer een nieuwe iPhone te kopen, juist nu bekend is dat je over een jaar waarschijnlijk een echt vernieuwende iPhone kunt kopen. Toch heeft Apple blijkbaar zelf wel volop vertrouwen in zijn nieuwe toestellen, want het bestelde meer dan 72 miljoen exemplaren van de iPhone 7, wat meer is dan wat analisten hadden verwacht.

Bron: Mobipicker

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters