Subtiele innovatie: Apple onthult de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Apple heeft zojuist zijn twee nieuwste vlaggenschepen onthuld, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De opvolgers van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus brengen meer vernieuwingen met zich mee dan je op het eerste oog zou denken.

iPhone 7

Apple aankondigingenHet is eindelijk zo ver: Apple heeft zojuist zijn Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aangekondigd. Beide iPhones zijn voorzien van een ontwerp dat heel erg veel weg heeft van hun voorgangers, maar dan met een aantal subtiele veranderingen. De smartphone is nog altijd voorzien van een ontwerp waarbij de randjes zijn afgerond waardoor het toestel beter in de hand zou moeten liggen.

Achteraan lopen de antenne-lijnen niet meer over het toestel, maar wel over de randjes achteraan aan de boven- en onderkant van het toestel.

Kleuren

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn beschikbaar in twee nieuwe kleuren: Black en Jet Black. De Black-versie is min of meer een matte-variant van de iPhone. Je kunt hem vergelijken met de space grey-versie van de iPhone 6s (Plus), maar dan veel donkerder. De Jet Black versie van de iPhone 7 en 7 Plus is voorzien van een blinkend zwarte afwerking. Een beetje zoals bij een dure sportwagen het geval is. Door de blinkende afwerking, die een beetje hetzelfde aanvoelt als het glazen paneeltje aan de voorzijde van de smartphone, zou het toestel nog meer als één geheel moeten aanvoelen in de hand.

Waterdicht

Terwijl Samsung het al een aantal jaren doet, is Apple eindelijk bijgebeend qua waterdichtheid. Niet alleen heeft het bedrijf zijn nieuwe Apple Watch Series 2 waterdicht gemaakt, ook de Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn watericht. Lekker handig voor wanneer je per ongeluk in het zwembad valt, aldus Apple. De nieuwe iPhones hebben een IP67-rating.

iphone7.0

Touch-ID

Verder is er ook iets veranderd aan de Touch-ID sensor van de iPhone 7 en 7 Plus. In tegenstelling tot die van de iPhone 6s (Plus), kun je de Touch-ID sensor van de iPhone 7 (Plus) niet meer indrukken. Apple heeft de knop namelijk drukgevoelig gemaakt en voorzien van een eigen taptic engine om toch nog een ‘klikgevoel’ te krijgen.

iPhone 7 camera’s

Helemaal nieuw in de iPhone 7 is de achtercamera van de smartphone. Apple maakt nog altijd gebruik van een 12-megapixel sensor, maar Apple heeft de sensor ten opzichte van die van de vorige iPhones wel grondig verbeterd. Zo is de camera van de reguliere iPhone 7 nu ook voorzien van optische beeldstabilisatie waardoor je video’s er veel stabieler uitzien, maar foto’s ook meer details kunnen bevatten. Ook zou foto’s nemen nu 60% sneller moeten gaan en moet de sensor ook efficiënter zijn. Daarnaast is de true-tone flash onder handen genomen en flits hij nu nog feller. Om meer licht binnen te laten, en dus betere foto’s te kunnen nemen in mindere lichtomstandigheden, is de sensor voorzien van een F/1.8 aperture.

Selfies genomen met de iPhone 7 zullen er eveneens beter uitzien. Apple heeft de selfiecamera van de iPhone 7 namelijk geüpgraded naar een (toepasselijke) 7-megapixel selfiecamera.

iPhone 7 Plus camera’s

apple-iphone-watch-20160907-4927Zoals we al te weten waren gekomen door meerdere geruchten, heeft Apple zijn iPhone 7 Plus voorzien van twee camerasensoren. De iPhone 7 Plus heeft namelijk twee 12-megapixelsensoren die je ook terugvindt in de iPhone 7. Maar bij de 7 Plus heb je wel een wide-angle lens en telephoto-lens. Wat de dubbele camerasetup van de iPhone 7 Plus nu te bieden heeft is dat je een optische zoom hebt tot 10x. Hierdoor kun je inzoomen om een foto te nemen zonder dat je moet inboeten op de kwaliteit van je foto zoals bij de meeste smartphones het geval is.

Shallow depth of field is iets wat je bijna enkel op een DSL kunt krijgen. Het zorgt ervoor dat je een onscherpe achtergrond krijgt terwijl waar je op focust wel scherp is. De functie zal ook aanwezig zijn in de iPhone 7 Plus en van wat Apple ons heeft laten zien lijkt het erop dat de functie heel erg naar behoren werkt. Al geloven we het natuurlijk pas nadat we het zelf hebben uitgetest. Maar de functie is pas binnenkort, na het installeren van een update, beschikbaar. Apple is namelijk nog bezig met het ontwikkelen van de functie.

Retina scherm

Ook de schermen van de nieuwe iPhones zijn voorzien. Zo kunnen de schermen van de Apple iPhone 7 en 7 Plus tot 25% lichter staan en worden kleuren nog beter weergegeven. Ook is de resolutie van het scherm van de iPhone 7 hoger geworden, niet langer is de smartphone voorzien van een retina-scherm. Apple heeft de iPhone 7, net zoals zijn iPhone 7 Plus, namelijk voorzien van een Retina-HD scherm (of gewoon full-HD). Beide toestellen hebben natuurlijk ook nog altijd een 3D-touch scherm.

Speakers

Net zoals de Apple iPad Pro zal de iPhone 7 (Plus) voorzien zijn van stereo speakers. De iPhone 7 is dus voorzien van twee speakers: één aan de voorzijde (je earpiece) en een aan de onderzijde. Door het gebruik van de twee speakers zou audio veel beter moeten weergegeven worden. Veel gebruikers vergeten vaak dat een goede speaker op je smartphone hebben ook heel belangrijk is. Vandaar dat we bij All About Phones het ook altijd een pluspunt vinden wanneer goede speakers aan de voorzijde zijn geplaatst.

Geen headphone-jack

apple-iphone-watch-20160907-5163Het nieuws was al aan het licht gekomen, maar Apple heeft het vandaag officieel gemaakt. De nieuwe Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn als een van de eerste smartphones ooit niet meer voorzien van een headphone jack. Apple levert nog wel een adapter voor je oude headsets te gebruiken, maar het bedrijf levert ook lightning-earpods mee met de nieuwe iPhones die je in de (je raadt het nooit) lightning poort van de nieuwe iPhones kun steken. Al geeft Apple zelf ook wel toe dat ze liever hebben dat je draadloze headsets gebruikt aangezien dit de toekomst is.

AirPods

apple-iphone-watch-20160907-5327Het zat er al meerdere jaren aan te komen en vandaag is het eindelijk zo ver. Apple heeft zojuist draadloze oortjes aangekondigd. En met draadloos bedoelen ze echt draadloos, Apple noemt zijn nieuwe draadloze oortjes de AirPods. Voorspelbaar.

In tegenstelling tot de meeste draadloze oortjes, zijn de AirPods van Apple niet met elkaar verbonden via een kabaltje. Je hebt echt enkel de oortjes zelf. Het nadeel hiervan is dat je ze heel makkelijk kunt verliezen, al biedt het ook wel wat voordelen. Zo heb je geen kabels meer die in de weg zitten, en krijg je echt volledige bewegingsruimte.

Om de AirPods op te laden moet je ze in het doosje steken waarin ze komen (ze zouden tot 5uur kunnen doorgaan op één laadbeurt). Eenmaal je het doosje opent, verbinden de AirPods bijna onmiddelijk met je iPhone en Apple Watch. Dit is mogelijk door de Apple W1 chip die in de AirPods zit. Over de prijs en beschikbaarheid van de AirPods is nog niets gezegd, maar verwacht je maar aan een hoge prijs.

A10 Fusion

Zoals ieder jaar het geval is, heeft Apple ook dit jaar weer zijn nieuwe iPhones voorzien van een nieuwe en krachtigere processor: de A10 fusion. Met de A10 fusion voorziet Apple zijn iPhone voor het eerst van een quad-core processor en als we da statistieke mogen geloven merk je de extra cores ook echt op tijdens dagelijks gebruik. In vergelijking met de vorige iPhones is de processor in de iPhone 7 (Plus) tot 40% sneller.

iPhone 7

Ook het energieverbruik van de processor is verbeterd en grafisch is de chipset tot maar liefst 50% sterker dan de chipset van de vorige generatie iPhones. Van gamen tot het bewerken van video, alles zou veel sneller moeten gaan bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Batterij

Apple heeft, dankzij de A10 fusion-chip, in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus de batterijprestaties van beide toestellen weten te verbeterd. In vergelijking met de iPhone 6s zou je tot twee uur langer door kunnen gaan op één laadbeurt met de iPhone 7. Kom je van een iPhone 6s Plus en ga je naar een iPhone 7 Plus? Dan kun je een extra uurtje blijven doorgaan.

Beschikbaarheid

Mocht je interesse hebben in een nieuwe iPhone van Apple, dan is er goed nieuws. Vanaf deze vrijdag (9 september) zul je zowel de iPhone 7 en iPhone 7 Plus al kunnen pre-orderen in Nederland en België. Het spijtige is wel dat de prijzen van de iPhones nogmaals gestegen zijn, dit voornamelijk door verhogen van de belastingen die je op een smartphone moet betalen. Het basismodel van de iPhone 7 kun je al in huis halen vanaf €769. Voor de 32GB-variant van de Apple iPhone 7 Plus betaal je maar liefst €909, ga je voor het model met 256GB dan zit je ver over €1000.

apple-iphone-watch-20160907-5635

Ook veranderd is, is de opslagcapaciteit van de iPhones. Het standaardmodel begint niet langer met 16GB intern geheugen, maar wel met 32GB intern geheugen. Voor €100 meer krijg je 128GB intern geheugen en wanneer je daarbovenop nog eens €100 legt dan krijg je een iPhone met maar liefst 256GB intern geheugen. Ook de iPhone 6s en 6s Plus krijgen een grotere opslagcapaciteit.

Dit artikel wordt nog bijgewerkt met productfoto’s en meer details.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters