Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus doen het stuk slechter dan voorgangers

Uit een rapport van het bekende onderzoeksbureau GFK blijkt dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus het een stuk minder goed dan dan verwacht werd.

Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus designBegin deze maand onthulde Apple de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Ondanks het grotendeels onveranderde ontwerp hebben de nieuwe vlaggenschepen toch wat nieuws te bieden. De krachtige A10 Fusion chip veegt de vloer aan met de concurrentie, en de sterk verbeterde camera van de iPhone 7 Plus maakt haarscherpe foto’s. Toch blijft het de vraag hoeveel consumenten een exemplaar gaan halen, zeker nu alle geruchten er op wijzen dat Apple eind volgend jaar groots uit gaat pakken met een nieuw ontwerp en innovatieve functies.

Kritische blik

Normaliter zouden we al na het eerste weekend een antwoord op die vraag kunnen geven. Helaas is dat dit jaar niet het geval, want Apple liet direct na de aankondiging van zijn nieuwste vlaggenschepen weten dat het stopt met het bekend maken van initiële verkoopcijfers. Volgens het bedrijf zijn de initiële verkoopcijfers niet representatief gezien er niet genoeg voorraad is. Je zou de beslissing van Apple ook met een kritische blik kunnen bekijken en concluderen dat het bedrijf na een tegenvallend jaar qua verkoopcijfers terughoudender is geworden.

Tegenvallende resultaten

Gelukkig krijgen we nu alsnog een redelijk accuraat beeld van hoe goed de iPhone 7 en iPhone 7 Plus het tot nu toe hebben gedaan. Het onderzoeksbureau GFK heeft aandeelhouders namelijk laten schrikken met een nieuw rapport. Uit verkregen verkoopdata concludeert GFK namelijk dat het lanceringsweekend van Apple’s nieuwe vlaggenschepen niet zo succesvol was als verwacht.

Sterker nog: uit het rapport blijkt dat er 25% minder exemplaren van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn verkocht vergeleken met hun voorgangers, de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. De impact van dit onverwachte slechte nieuws is terug te zien in de plotselinge daling van de waarde van Apple aandelen. Dit is niet de eerste keer dat GFK Apple ‘dwars’ zit met slecht nieuws. Vorig jaar bleek uit een rapport van GFK dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus het niet zo goed deden als Apple CEO Tim Cook destijds beweerde.

Bron: ZeroHedge

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters