‘iPhone 8 krijgt duurder roestvrijstalen frame’

Apple is naar verluidt van plan om een roestvrijstalen frame te gebruiken voor de iPhone 8. De laatste iPhone met een roestvrijstalen frame was de iPhone 4s, al ging het toen om een totaal ander productieproces.

iPhone 8

iPhone 4S
De iPhone 4S

Gisteren was de tiende verjaardag van de originele iPhone. Het destijds zo innovatieve toestel heeft de huidige smartphoneindustrie gevormd. Die innovativiteit is Apple de afgelopen jaren een beetje kwijtgeraakt. Het is logisch dat de techgigant niet elk jaar zijn vlaggenschip revolutionair kan vernieuwen, maar de laatste tijd wordt het steeds moeilijker om het flinke prijskaartje van de nieuwste iPhones¬†te verantwoorden. Naar verluidt komt daar dit jaar verandering in. Naast de iPhone 7s en de iPhone 7s Plus zal het bedrijf naar verwachting ook de iPhone 8 onthullen, intern bekend als de ‘Ferrari’. Waar de iPhone 7s en 7s Plus opnieuw hetzelfde ontwerp krijgen als hun voorgangers, pakt Apple uit met de iPhone 8. Eerdere geruchten wijzen op een randloos ontwerp, aanrakingsgevoelige randen, de mogelijkheid om draadloos op te laden en andere nieuwe functies.

Roestvrijstalen frame

Ming-Chi Kuo, een van de beste Apple-analisten, voorspelde afgelopen september dat Apple voor een roestvrijstalen behuizing zal kiezen. Nu lijkt het erop dat de analist van KGI Securities het bij het rechte eind heeft. Volgens Digitimes is Apple namelijk van plan om het Amerikaanse bedrijf Jabil roestvrijstalen frames te laten maken. De laatste iPhone met een roestvrijstalen frame was de iPhone 4s. Dat ging echter om een compleet andere productieproces. Het frame van de iPhone 4s werd als het ware door een machine op maat uit een groot blok staal gehakt. Jabil zal het frame in plaats daarvan op maat smeden, waarmee het materiaal dus vervormd wordt.

Voordelen en nadelen

De vraag is: waarom? De iPhone 8 krijgt naar verwachting een glazen achterkant, met daaromheen dus het metalen frame. Dat zorgt er niet alleen voor dat het toestel meer krasbestendig is, maar doet het vlaggenschip ook steviger aanvoelen. Daarnaast geeft het de iPhone 8 ook een premium uitstraling. Het zal Apple echter wel meer kosten dan de gebruikelijke aluminium behuizing van de vorige iPhones. De iPhone 8 wordt dan ook naar verwachting in verhouding met de vorige generaties een stukje prijziger. Dat zal het bedrijf ongetwijfeld een hoop kritiek opleveren, maar consumenten kunnen natuurlijk altijd nog kiezen voor de ongetwijfeld goedkopere iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Apple is overigens niet de enige smartphonefabrikant die zijn nieuwe vlaggenschip prijziger zal maken. Analisten voorspellen dat de Samsung Galaxy S8 ook een stuk prijziger zal worden dan zijn voorgangers.

Bron: Digitimes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy A

Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt lees verder

Apple iPhone X

‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’ lees verder

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters