‘iPhone 8 even groot als de 7, maar met meer batterijcapaciteit’

Een nieuwe dag en er is weer een nieuw gerucht over de iPhone 8. Na het laatste bericht dat de smartphone ook een irisscanner zal krijgen, zijn er nu berichten over de batterij. Blijkbaar zou het toestel ongeveer even groot zijn als de iPhone 7. De batterij capaciteit zou echter meer in de buurt liggen van de grotere iPhone 7 Plus.

Hoe groter het toestel, hoe groter de batterij capaciteit

Over het algemeen is het zo dat wanneer een smartphone groter is, er ook meer ruimte is voor de batterij. Hierdoor kan het toestel een grotere batterij capaciteit krijgen dan kleinere toestellen. De bekende analist en tipster Kuo komt nu met het nieuws dat de iPhone 8 zich niet aan deze regel zal houden. Volgens hem zou de grootte van het toestel vergelijkbaar zijn met die van de iPhone 7. Maar de batterijcapaciteit van de smartphone zou 2700 mAh bedragen, wat meer in de buurt ligt van de 2900 mAh capaciteit van de iPhone 7 Plus.

Nieuw opgestapeld moederbord creëert meer ruimte in iPhone 8

De grotere batterijcapaciteit zou onder andere mogelijk gemaakt worden door een nieuw soort moederbord, welke wordt opgestapeld. Er wordt verwezen naar het moederbord als een “substrate-lite PCB mainboard”. In essentie worden bepaalde interne componenten in grootte veranderd en hergepositioneerd, om ruimte te maken voor de grotere batterij.

Soort display helpt ook mee voor batterijleven

Naast de grotere batterijcapaciteit zal ook het nieuwe OLED display meewerken aan het vergroten van de levensduur van de batterij. Bij een OLED scherm wordt alleen achtergrondverlichting gebruikt voor pixels welke niet zwart zijn. Dit zorgt ervoor dat OLED schermen minder energie verbruiken dan bijvoorbeeld LCD schermen. Volgens KUO zou hierdoor de batterij van de iPhone 8 met de grootte van de iPhone 7 en een batterij van 2700 mAh, het langer volhouden dan de batterij van de iPhone 7 Plus met een batterij van 2900 mAh.

Groter display voor even grootte smartphone

Verwacht wordt dat het display van de nieuwe iPhone 5.1 of 5.2 inch groot zal zijn. Dat is een stuk groter dan het 4.7 inch display van de iPhone 7. Dit lijkt in eerste instantie niet te kloppen met het bericht dat de iPhone 8 even groot zal zijn als de 7. Apple heeft echter voor het nieuwe toestel gekozen minime randen toe te voegen en het scherm bijna helemaal van rand tot rand te laten gaan. Hierdoor ontstaat een groter display oppervlakte, terwijl de telefoon zelf relatief klein kan blijven.

Bron: AppleInsider

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters