Apple bevestigt per ongeluk zelf design iPhone 8 en speciale functie

Wat een plottwist: Apple heeft het design van de iPhone 8 per ongeluk zelf gelekt. Ook komt een opvallende functie van het nieuwe toestel voorbij.

Op naar de Apple iPhone 8

Het blijft elk jaar een verrassende achtbaanrit: de opmars naar de lancering van een nieuwe iPhone. Dit jaar is het extra interessant. Apple gaat met de iPhone 8 namelijk voor het eerst sinds 2014 een geheel nieuw design introduceren. Spannend!

Apple iPhone 8

Over anderhalve maand zal Apple naar verwachting het toestel onthullen. De geruchtenmolen draait dan ook op volle toeren. Steeds vaker lekken er vermeende renders en foto’s van de iPhone 8.

Toch blijft het altijd verstandig om dergelijke leaks met een korrel zout te nemen. Vaak hebben de bronnen geen reputatie, of lijkt het om oude prototypes te gaan.

Bovendien zou Apple niet de eerste fabrikant zijn die zelf de media bespeelt. Sterker nog, dat doet de techgigant elk jaar.

Apple lekt zelf design iPhone 8 middels HomePod software

Gelukkig hebben we helemaal geen vage bronnen meer nodig. Apple heeft namelijk zelf het design van de iPhone 8 bevestigd. Ja, dat lees je goed.

Apple slingerde afgelopen weekend per ongeluk een vroege versie van de HomePod firmware op het internet. Dat is de slimme speaker die het bedrijf vorige maand onthulde.

Apple iPhone 8

Handige ontwikkelaars zijn direct in de code gedoken. De HomePod kan immers verbonden worden met de meeste gadgets van Apple, dus je weet maar nooit wat voor geheimen je kunt ontdekken.

En ja hoor, in de stukjes code werden interessante verwijzingen gevonden. Sterker nog, de bekende iOS en MacOS ontwikkelaar Guilherme Rambo beweert een afbeelding van de iPhone 8 te hebben gevonden.

Later stuitten andere ontwikkelaars op dezelfde afbeelding, die je hierboven kunt bewonderen. De afbeelding verwijst naar een apparaat met de codenaam D22. Oftewel: de iPhone 8.

De afbeelding komt vrijwel exact overeen met gelekte renders van de onaangekondigde smartphone. De kans is dan ook nihil dat Apple zijn fans aan het trollen is. Het lekken van de vroege firmware was in de eerste plaats al een fout.

Het design met dunne schermranden en de afwezigheid van een homeknop lijkt nu dus door Apple bevestigd te zijn.

Ook gezichtsherkenning-functie gelekt

Daar blijft het echter niet bij. Een ander stukje code verwijst namelijk ook naar Apple’s nieuwe gezichtsherkenning-functie. De iPhone 8 heeft dus geen homeknop.

Daarom moet de vingerafdrukscanner verhuisd worden. Onder het scherm schijnt voorlopig nog geen optie te zijn. Daarom zet Apple met de iPhone 8 ook in op andere ontgrendelingsmethodes.

Een ontwikkelaar vond in de software voor de HomePod verwijzingen naar “BKFaceDetect” en “Pearl ID”. BK is waarschijnlijk een afkorting van Biometric Kit, en Pearl ID is waarschijnlijk de codenaam van Apple’s nieuwe technologie.

De HomePod speaker heeft geen camera die gezichtsherkenning ondersteunt, dus de kans is zeer groot dat hier opnieuw om de iPhone 8 gaat. Al met al is het duidelijk dat september een interessante maand wordt!

Bron: Steve Troughton-SmithGuilherme Rambo

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters