Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8

De bekende lekker @OnLeaks heeft betrouwbare foto’s van de Apple iPhone 8 gelekt. De foto’s tonen een dummy die al dicht tegen de daadwerkelijke productie aanzit.

Dummy Apple iPhone 8 duikt op

We kunnen er haast een dagelijkse rubriek van maken: er is weer een dummy opgedoken van de Apple iPhone 8. Dit keer zijn de foto’s echter afkomstig van een bron met een goede reputatie. Dan hebben we het over @OnLeaks, die het vaak bij het rechte eind heeft als het om onaangekondigde smartphones gaat.

Vaak spreken de gelekte dummy’s elkaar tegen, of komen ze niet overeen met wat we al over het toestel in kwestie weten. Het blijft sowieso lastig om dat soort zaken te beoordelen. Je weet immers niet welke bronnen legitieme informatie bemachtigd hebben.

Apple iPhone 8

Dit is echter voor het eerst een iPhone 8 dummy die er geloofwaardig uitziet. Dit toestel zou binnenkort zo in de winkel kunnen liggen, in tegenstelling tot eerdere dummy’s. Vaak ging het om Chinese bedrijfjes die vlug op basis van schetsen een eigen mock-up in elkaar hadden geflanst.

Apple introduceert dit jaar een geheel nieuw design, maar toch doet deze dummy nog denken aan de huidige modellen. Het is jammer dat het scherm niet aangezet kan worden, want dan worden de grote verschillen snel duidelijk.

Het toestel heeft namelijk zeer dunne schermranden. Aan de bovenkant van het scherm wordt ruimte opengelaten voor onder andere de selfiecamera. Smaken verschillen, maar bij deze dummy lijkt het mee te vallen hoe dik die rand wordt. Ook vallen de afgeronde schermranden op, wat de iPhone 8 een slick uiterlijk geeft.

Apple iPhone 8

De achterkant stelt ons vooral gerust. De glazen achterkant ziet er een stuk strakker uit, in tegenstelling tot eerdere gelekte dummy’s. Helaas lijkt de camera nog steeds flink uit te steken, net zoals bij de iPhone 7 Plus. Geen ramp, maar op dat vlak hadden we toch meer verwacht.

Waar is de vingerafdrukscanner?

 

De grote vraag blijft natuurlijk: waar is de vingerafdrukscanner? Grote fabrikanten proberen de technologie in het scherm te verwerken, omdat de dunne schermranden geen ruimte overlaten voor een homeknop. Samsung lukte het niet met de Samsung Galaxy S8, en ook de Samsung Galaxy Note 8 moet het zonder stellen.

Naar verluidt worstelt Apple met hetzelfde probleem. Dit lijkt een dummy te zijn die dicht tegen de productie aanzit, terwijl er geen vingerafdrukscanner op de achterkant te zien is. Trek echter geen overhaaste conclusies, want de kans is groot dat Apple gewoon meerdere opties aan het testen is.

Bron: @OnLeaks

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters