‘Naast iPhone 7 Plus: Apple iPhone 8 wordt groter dan we dachten’

We kijken al maanden uit naar de lancering van de Apple iPhone 8. We denken al alles te weten, maar toch weet de techgigant ons nog te verrassen met een gelekt stukje code.

Ontdekkingen in code HomePod

Het blijft ons verbazen hoe vaak de iPhone 8 blijft lekken. Ondertussen heb je op WANT al tientallen gelekte foto’s, renders en vermeende specificaties van de onaangekondigde smartphone kunnen bewonderen.

Apple iPhone 8

Kan een leak ons nog verrassen? Jazeker. Eerder deze week plaatste Apple per ongeluk vroege software voor de HomePod op het internet, een slimme speaker.

Handige ontwikkelaars zijn direct in de code gedoken, met resultaat. Zo is er een officiële afbeelding van de iPhone 8 opgeduikeld, evenals een bevestiging dat het toestel gezichtsherkenning gebruikt.

Apple iPhone 8 krijgt groter scherm dan verwacht

We kunnen een derde opvallende ontdekking aan dat rijtje toevoegen. Het lijkt er namelijk op dat de iPhone 8 een groter scherm krijgt dan men verwachtte. Geruchten wezen op een 5.8-inch scherm met dezelfde beeldverhouding als de Samsung Galaxy S8 en LG G6.

Het complete toestel komt dan naar verwachting qua dimensies overeen met de iPhone 7. Stukjes code uit de opgedoken firmware van de HomePod lijken die informatie echter tegen te spreken. De software verwijst naar een apparaat met een 3x Retina scherm met een resolutie van 1125 x 2436.

Dat meldde de bekende analist Ming-Chi Kuo al in februari. Het gaat hier dus om de iPhone 8. Wat zo opvalt, is wat volgt: een stukje code dat naar hetzelfde apparaat verwijst, maar met een schermformaat van 6.5-inch. Heeft de nieuwe iPhone dan toch een 6.5-inch scherm?

Dat klinkt gigantisch, maar in de praktijk valt dat mee. Met zo’n schermformaat komt de iPhone 8 ongeveer overeen met de iPhone 7 Plus. Dat is flink, maar niet veel groter dan we al gewend zijn dus. De iPhone 8 moet het premium toestel van Apple worden en consumenten kiezen steeds vaker voor grotere smartphones, dus een 6.5-inch scherm lijkt een logische keuze te zijn.

Met dit schermformaat zou de iPhone 8 een pixeldichtheid van 412 ppi hebben. Dat is net wat hoger dan de 401 ppi iPhone 7 Plus. Het blijft hier om een gelekt stukje code gaan, dus blijf dit soort nieuws met een flinke korrel zout nemen. Toch is het duidelijk dat Apple ons nog best wel eens zou kunnen gaan verrassen.

Bron: Reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters