‘Verwarrende verrassing: dit is de uiteindelijke naam van de iPhone 8’

We wisten al langer dat Apple’s nieuwe vlaggenschip niet de iPhone 8 gaat heten. Nu is de vermeende uiteindelijke naam wel gelekt, maar toch hoeven we geen afscheid te nemen van de iPhone 8. Volg je het nog? We leggen het je allemaal uit.

Apple iPhone 8

We schrijven al maanden over de iPhone 8, Apple’s aankomende smartphone. Dunne schermranden, een gloednieuw design: het wordt een opvallend toestel. Toch weten we allang dat iPhone 8 helemaal niet de correcte naam is. Dat zou immers verwarrend zijn: wat gebeurt dan met de andere twee nieuwe modellen? Apple komt namelijk ook met twee directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De zogenaamde iPhone 8 gaat daar qua prijscategorie nog boven zitten.

iPhone 8 dummy Iphone 8 meldingen
Een iPhone 8 dummy

Maar goed, wat wordt dan wel de naam van het vernieuwende toestel? De afgelopen maanden noemde men geregeld de iPhone Edition. Geen gekke voorspelling, gezien Apple ook de peperdure Apple Watch Edition heeft uitgebracht. Een luxere uitgave van een bestaand product.

iPhone X of iPhone Edition?

Volgens iCulture is dat echter niet het geval. De Apple-blog beweert op basis van zijn eigen bron dat Apple voor iPhone X heeft gekozen. Een toepasselijke naam, gezien de techgigant dit jaar de tiende verjaardag van de originele iPhone viert. De naam wordt naar verluidt uitgesproken als iPhone 10. Ja, dat gaat over een aantal jaar ook weer voor problemen zorgen, maar dat zien we dan wel weer.

iPhone 8 iPhone X iPhone Edition

Dezelfde bron wist eerder het bestaan van een nieuwe iPad te onthullen. Neem dit nieuws voorlopig toch nog met een flinke korrel zout. Verschillende hoesjesmakers beweren namelijk dat Apple toch voor iPhone Edition heeft gekozen. Wie gelijk heeft, gaan we op 12 september ontdekken.

Dan zal Apple onder andere zijn nieuwe iPhones onthullen. Meervoud ja, want Apple komt zoals we eerder al zeiden ook met directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Die toestellen recyclen hoogstwaarschijnlijk opnieuw hetzelfde design dat we al sinds 2014 kennen. Jammer, want dat zijn de smartphones waar de meeste consumenten voor moeten gaan.

Oud design voor iPhone 8, volg je het nog?

De iPhone X/Edition gaat immers naar verwachting rond de duizend euro kosten. Apple gaat dus indruk maken met een nieuw design, maar eigenlijk moet je de iPhone X/Edition vergelijken met de Galaxy Note 8 qua prijsklasse, en de goedkopere nieuwe iPhones met de Galaxy S8. Wat dat betreft loopt Samsung dus voorop.

Maar goed, hoe gaan die iPhones dus heten? Om het allemaal lekker verwarrend te maken: iCulture wijst op de namen iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Oftewel, de naam waar iedereen het al maanden over heeft hoort juist bij de saaiere modellen. Volg je het nog? Op naar 12 september!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters