‘Verwarrende verrassing: dit is de uiteindelijke naam van de iPhone 8’

We wisten al langer dat Apple’s nieuwe vlaggenschip niet de iPhone 8 gaat heten. Nu is de vermeende uiteindelijke naam wel gelekt, maar toch hoeven we geen afscheid te nemen van de iPhone 8. Volg je het nog? We leggen het je allemaal uit.

Apple iPhone 8

We schrijven al maanden over de iPhone 8, Apple’s aankomende smartphone. Dunne schermranden, een gloednieuw design: het wordt een opvallend toestel. Toch weten we allang dat iPhone 8 helemaal niet de correcte naam is. Dat zou immers verwarrend zijn: wat gebeurt dan met de andere twee nieuwe modellen? Apple komt namelijk ook met twee directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De zogenaamde iPhone 8 gaat daar qua prijscategorie nog boven zitten.

iPhone 8 dummy Iphone 8 meldingen
Een iPhone 8 dummy

Maar goed, wat wordt dan wel de naam van het vernieuwende toestel? De afgelopen maanden noemde men geregeld de iPhone Edition. Geen gekke voorspelling, gezien Apple ook de peperdure Apple Watch Edition heeft uitgebracht. Een luxere uitgave van een bestaand product.

iPhone X of iPhone Edition?

Volgens iCulture is dat echter niet het geval. De Apple-blog beweert op basis van zijn eigen bron dat Apple voor iPhone X heeft gekozen. Een toepasselijke naam, gezien de techgigant dit jaar de tiende verjaardag van de originele iPhone viert. De naam wordt naar verluidt uitgesproken als iPhone 10. Ja, dat gaat over een aantal jaar ook weer voor problemen zorgen, maar dat zien we dan wel weer.

iPhone 8 iPhone X iPhone Edition

Dezelfde bron wist eerder het bestaan van een nieuwe iPad te onthullen. Neem dit nieuws voorlopig toch nog met een flinke korrel zout. Verschillende hoesjesmakers beweren namelijk dat Apple toch voor iPhone Edition heeft gekozen. Wie gelijk heeft, gaan we op 12 september ontdekken.

Dan zal Apple onder andere zijn nieuwe iPhones onthullen. Meervoud ja, want Apple komt zoals we eerder al zeiden ook met directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Die toestellen recyclen hoogstwaarschijnlijk opnieuw hetzelfde design dat we al sinds 2014 kennen. Jammer, want dat zijn de smartphones waar de meeste consumenten voor moeten gaan.

Oud design voor iPhone 8, volg je het nog?

De iPhone X/Edition gaat immers naar verwachting rond de duizend euro kosten. Apple gaat dus indruk maken met een nieuw design, maar eigenlijk moet je de iPhone X/Edition vergelijken met de Galaxy Note 8 qua prijsklasse, en de goedkopere nieuwe iPhones met de Galaxy S8. Wat dat betreft loopt Samsung dus voorop.

Maar goed, hoe gaan die iPhones dus heten? Om het allemaal lekker verwarrend te maken: iCulture wijst op de namen iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Oftewel, de naam waar iedereen het al maanden over heeft hoort juist bij de saaiere modellen. Volg je het nog? Op naar 12 september!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. PNNna -

  Persoon vind ik ook geen oled scherm.
  Gewoon iets grotere iphone van 6,4 ingh
  Die je goed kunt gebruiken voor grafische dingen. Met een sterkere processor met wat langere batterijduur . Zelf houd ik niet zo van glas .

 2. Sietje -

  Ik vind dat de iphone 8 niet moeten worden voorzien van een oled scherm, dan lijkt het net op het naar maken van de Samsung galaxy 7 en 8 .Het model vind ik het mooist als het net zo,n design heeft als de iphone 7 maar dan 6 ,4
  Ingh.
  Die je goed en stevig kunt vast houden. Persoonlijk houd ik niet zo van glas omdat het snel kappot gaat. Maar goed daar zijn dan nog sterkere hoesjes voor. Ik vind het persoonlijk wel dat er een home knop aanwezig moet zijn en dat de vingerdruk scan gewoonmoet blijven. ik hoop dat het ook de iphone pro word waar je daadwerkelijk alles mee kunt

 3. Erik -

  Echt in iedere nieuwsbericht komt Samsung in voor!
  Jullie moeten daar echt meegaan stoppen.
  Het begint langzamerhand erop te lijken dat jullie hiervoor dik betaalt worden.
  (Stop met deze stijl)

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters