Bekendste Apple analist heeft slecht nieuws over iPhone 8, maar er is een twist

Ming-Chi Kuo is een van de bekendste Apple analisten. Hij heeft het bijna altijd bij het rechte eind als het om nieuwe producten van de techgigant gaat. Dit keer heeft hij slecht nieuws over de iPhone 8, maar met een verrassende twist.

De iPhone 8 komt eraan

Houd je alle Apple geruchten steevast bij? Dan is de kans groot dat de naam Ming-Chi Kuo je bekend voorkomt. De KGI securities analist heeft keer op keer bewezen dat hij ontzettend goede bronnen heeft. Misschien zelfs binnen Apple.

Hij heeft het bijna altijd bij het rechte eind als het om nieuwe producten van de techgigant gaat. Bij Kuo weet je dus dat het geen gokjes of loze geruchten zijn. Daarom neemt iedereen zijn voorspellingen en beweringen dan ook zeer serieus.

Witte Apple iPhone 8

Afgelopen maandag deelde hij tegenover investeerders verschillende details rondom de iPhone 8. Iedereen kijkt uit naar de nieuwe smartphone van Apple. De fabrikant introduceert voor het eerst in jaren een volledig nieuw design. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Al met al lijkt het een toptoestel te gaan worden. De meeste details die hij deelde waren dan ook zeer positief, al was er ook slecht nieuws. Hij bevestigde vooral oude geruchten, en streepte er een aantal weg.

Volgens Ming-Chi Kuo komen er drie verschillende nieuwe iPhones. Een 4.7-inch en 5.5-inch model met een LCD scherm, en een compleet nieuw model met een 5.8-inch OLED scherm. Dat vermoeden hadden we natuurlijk al, maar de bevestiging van de bekende analist zegt veel.

Verrassende twist: dag Touch ID?

Wat wel nieuw was, is het slechte nieuws dat hij te brengen had. Hij beweert op basis van verschillende bronnen dat Apple afscheid neemt van de fysieke homeknop. Ook dat wisten we al, maar helaas meldt hij er ook bij dat de vingerafdrukscanner niet in het scherm verwerkt gaat worden. Het is iets dat Samsung al probeerde met de Galaxy S8 en Galaxy Note 8, maar beide keren niet op zo’n grote schaal lukte.

Witte Apple iPhone 8

Toch is het essentieel, want door de dunne schermranden van nieuwe toestellen is er geen ruimte meer voor een homeknop. We zitten dus echt in een onhandig overgangsjaar, want Qualcomm gaat eind dit jaar al technologie introduceren die het wel mogelijk maakt om vingerafdrukscanners in schermen te verwerken. Vivo heeft de technologie zelfs al mogen demonstreren.

Ook Apple lukt het dit jaar dus niet. Kuo heeft overigens niet expliciet gemeld dat de vingerafdrukscanner naar de achterkant van de iPhone 8 verhuist. Sterker nog, hij wijst erop dat de kans aanwezig is dat Apple voor deze generatie geheel van Touch ID afstapt.

Het is al bekend dat Apple van de technologie af wil, dus dat zou zomaar kunnen. Maar wat is het alternatief? Gezichtsherkenning is niet optimaal, al helemaal niet voor een kieskeurig bedrijf als Apple.

Witte Apple iPhone 8

We gaan het in september allemaal ontdekken. Neem dit soort nieuws altijd met een korrel zout, zelfs als het om analisten met een zeer goede reputatie gaat. Nog even geduld en we weten alles wat er te weten valt over de Apple iPhone 8.

Bron: Streetinsider

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters