‘Apple’s OLED iPhone 8 komt veel later of zelfs helemaal niet’

De iPhone 8 komt waarschijnlijk een stuk later dan we dachten. Daarnaast maakten we onszelf helemaal lekker met renders en concepten, maar daar blijkt weinig van te kloppen.

iPhone 8

De geruchten en voorspellingen rondom de iPhone 8 volgen elkaar in rap tempo op. Alle analisten, anonieme bronnen en insiders waren het over een ding eens: de iPhone 8 krijgt een OLED scherm en komt in september uit. Toch hoeven we daar nog niet zo zeker van te zijn. De bekende Japanse Apple blog Macotakara beweert namelijk dat het nog niet zeker is of het toestel er daadwerkelijk komt, en dat het sowieso later wordt uitgebracht dan normaal. Macotakara heeft het vaak bij het rechte eind, maar waar komt dat verschil dan vandaan?

Prototypes

Daar heeft de Japanse blog een verklaring voor. Volgens hen baseren alle analisten en geruchten zich op bronnen binnen de leveranciersketen van Apple. Zij hebben inderdaad al OLED-panelen voor Apple moeten produceren. Volgens Macotakara waren die panelen echter enkel bedoeld voor prototypes. Ondertussen is Apple een stapje verder, aldus de blog, en hebben leveranciers onderdelen moeten leveren voor de DVT-fase. Dat staat voor Design Verification Testing.

iPhone 8

Alles kan nog veranderen

Op basis van die tests hebben analisten tegenover hun klanten al uitspraken gedaan over de bouwmaterialen van de iPhone 8. Er kunnen echter nog helemaal geen conclusies getrokken worden, want Apple is nog alle opties aan het testen. Keramiek, glas, metaal, plastic: voor de achterkant en het frame van de iPhone 8 wordt naar verschillende materialen gekeken. Ook voor het scherm is Apple nog bezig met het testen van verschillende opties, waaronder flexibele OLED schermen en IPS-LCD panelen. Daarnaast test Apple nog design met en zonder een Touch ID knop. Hetzelfde geldt voor mogelijke irisscanners.

Een stuk later

Oftewel, de speciale iPhone Edition kan nog alle kanten op. Wat analisten beweren kan dus gelden voor een specifiek prototype, maar waarschijnlijk heb je eind dit jaar een heel ander toestel in je hand. Het enige dat Apple naar verluidt besloten heeft is dat de iPhone 8 een 5.-inch scherm krijgt, een dubbele camera, een Lightning port en kan draadloos opgeladen worden. Voor de rest kan alles nog veranderen. Volgens Macotakara zal de iPhone 8 wel samen met de iPhone 7s en iPhone 7s Plus in september worden aangekondigd, maar komt het vlaggenschip hoogstwaarschijnlijk pas een stuk later uit. We zijn zeer benieuwd!

Bron: Macotakara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters