Consumenten treffen opengespleten iPhone 8 Plus aan na opladen

Verschillende kersverse eigenaren van de iPhone 8 Plus werden de afgelopen week verrast: hun toestel spleet open tijdens het opladen. Hebben we met de Galaxy Note 7 2.0 te maken?

Exemplaren iPhone 8 Plus splijten open tijdens opladen

Een Taiwanese gebruiker van de iPhone 8 Plus beweert dat haar toestel open is gespleten tijdens het opladen. Niet met een goedkopere oplader van een derde partij, maar met de officiële accessoires van Apple. Het geval wordt onderzocht door Apple, maar ondertussen duiken er ook andere voorbeelden op.

iPhone 8 Plus iPhone X ontploffen opensplijten
Het Taiwanese voorval

Zo plaatste een Japanse consument foto’s van zijn net gekochte iPhone op Twitter. Leuk zo’n gloednieuw toestel, maar er is een probleempje: de behuizing was in de verpakking al uit elkaar geknald. Het is helaas niet duidelijk hoe dat is gebeurd. Een ding is wel duidelijk: het internet legt overal een vergrootglas op.

Van elk product zijn er uitzonderingen, of consumenten die toch een foutje maken. Zo kun je waarschijnlijk van elke smartphone wel een ontploft exemplaar vinden. De situatie die de Taiwanese Wu schetst, is echter opmerkelijk. Ze laadde haar toestel vijf dagen na de aankoop op. Dat deed ze dus met de bijgeleverde oplader en kabel. Na drie minuten schrok ze zich rot.

Het scherm begon langzaam op te zwellen. Even later kwam de gehele bovenkant zelf los. Taiwanese media beschrijven het incident als een explosie, maar er zijn geen zichtbare brandplekken. Bovendien zou er dan veel meer schade worden verwacht.

Paniek? Verre van

Wat moeten we met dit nieuws? Niet zo veel. In het geval van de Galaxy Note 7 (R.I.P.) volgden de ontploffende exemplaren elkaar snel op. In het geval van de iPhone 8 Plus is het voorlopig bij deze twee exemplaren gebleven. De tijd moet het ons leren, maar het lijkt erop dat het slechts om uitzonderingen gaat. Nogmaals: bij elk toestel waarvan miljoenen exemplaren worden geproduceerd, zullen er defecte units opduiken.

Apple iPhone 8 Plus opensplijten

Apple is de situatie nu aan het onderzoeken, dus waarschijnlijk horen we zeer binnenkort meer. Tot dan kun je gerust een nieuwe iPhone aanschaffen. Dit soort voorbeelden blijven ons er echter keer op keer op wijzen dat je nooit honderd procent van de veiligheid van je elektronica moet uitgaan. Blijf altijd oppassen!

Check ook dit artikel, waarin we mythes rondom het opladen van je toestel ontkrachten of juist uitleggen. Of haal deze gadget in huis, zodat je nooit meer met draadjes hoeft te klungelen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters