Nieuwe Apple iPhone 8 renders tonen opvallend grote powerknop

Er zijn opnieuw renders opgedoken van de Apple iPhone 8. Dit keer valt vooral de grote powerknop van het toestel op. Gaat Apple Touch ID in de powerknop verwerken?

Apple iPhone 8

De lancering van de Apple iPhone 8 komt steeds dichterbij. De geruchtenmolen kwam dit jaar extra vroeg op gang, waardoor we een goed beeld hebben van hoe het toestel eruit gaat zien.

Het is al langere tijd duidelijk dat Apple Samsung en LG achterna gaat. Beide Koreaanse fabrikanten onthulden eerder dit jaar een vlaggenschip met dunne schermranden.

Apple iPhone 8 render

Daardoor zien andere toestellen er opeens achterhaald uit. Apple viert dit jaar de tiende verjaardag van de originele iPhone. Ook wordt de iPhone 8 een duurder model waarmee de techgigant eindelijk een nieuw design introduceert.

Daarnaast brengt het bedrijf naar verluidt de iPhone 7s en de iPhone 7s Plus uit. Die krijgen een normaal prijskaartje, maar moeten het wel voor het vierde jaar op rij doen met hetzelfde design.

Oftewel: de iPhone 8 moet echt indruk gaan maken. Dunne schermranden gaan daar zeker voor zorgen, al blijft het jammer dat Apple zich nog niet aan de gebogen schermranden waagt.

Apple iPhone 8 render

Althans, daar lijkt het sterk op. Een ontwerper heeft vermeende fabrieksbestanden van de iPhone 8 omgetoverd tot complete renders. De bestanden zijn aangeleverd door een hoesjesmaker.

Fabrikanten van cases en hoesjes zijn nu al bezig met de productie van accessoires voor de iPhone 8. Anders zijn ze er immers niet op tijd bij, en gaat de concurrentie er met de buit vandoor.

Nieuwe renders tonen flinke powerknop

Maar goed, terug naar de renders. Die geven namelijk een goed beeld van hoe de iPhone 8 eruit gaat zien. Ze komen overeen met eerder gelekte renders, met uitzondering van een detail.

Apple iPhone 8 render

Dit keer is er namelijk een opvallend grote powerknop te zien. Een foutje? Misschien, maar er is ook een alternatieve verklaring. Apple krijgt het namelijk naar verluidt niet voor elkaar om de vingerafdrukscanner in het scherm van de iPhone 8 te verwerken.

De vraag is nu: schrapt Apple de vingerafdrukscanner volledig, of wordt er voor een andere locatie gekozen? Dat laatste is aannemelijker, gezien gezichtsherkenning verre van optimaal werkt.

Apple iPhone 8 render

Men denkt dan automatisch aan de achterkant, maar Apple zou Touch ID ook in de powerknop van zijn nieuwe toestel kunnen verwerken. Dat zou verklaren waarom de powerknop zo opvallend fors is.

Of gaat het hier gewoon om een foutje van de ontwerper, of incorrecte informatie? Dat gaan we halverwege september ontdekken!

Bron: Forbes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters