Lek toont uiteindelijke design iPhone 8 en onthult flinke prijskaartje

Apple komt over enkele maanden met de iPhone 8. Maar hoe gaat het gloednieuwe toestel eruit zien, en wat mag dat gaan kosten? Spigen denkt het antwoord te hebben.

Hoe gaat de Apple iPhone 8 eruit zien?

Hoesjesmakers maken altijd gretig gebruik van de hype rondom een aankomende smartphone. Neem bijvoorbeeld de Apple iPhone 8.

Apple gaat naar verluidt voor het eerst in drie jaar een geheel nieuw design introduceren. Je kunt dunne schermranden en een glazen achterkant verwachten.

Apple iPhone 8

Daardoor is men zeer benieuwd naar het eindresultaat. We hebben al talloze schetsen, renders en vermeende foto’s voorbij zien komen. Het was een ware rollercoaster, maar uiteindelijk ontstond er een duidelijk beeld van wat Apple van plan is.

Hoesjesmakers proberen hun naamsbekendheid te vergroten door renders van de iPhone 8 op het internet te gooien. Natuurlijk is het toestel altijd stevig verpakt in een hoesje of case van de fabrikant in kwestie.

Toch blijven ze interessant. In sommige gevallen zijn dergelijke afbeeldingen namelijk gebaseerd op bronnen binnen de industrie.

De gemiddelde grote hoesjesmaker is immers beter op de hoogte van de gang van zaken binnen de industrie dan de gemiddelde getalenteerde Photoshopper.

Apple iPhone 8

Spigen lekt design en prijs iPhone 8

Dit keer is het de beurt aan Spigen. Het bekende hoesjesmerk beweert informatie over het uiteindelijke design van de iPhone 8 te hebben bemachtigd. Het resultaat zijn de afbeeldingen in dit artikel.

Het lijkt erop dat er schermranden van 4mm om het 5.8-inch scherm heen zitten. Er zit inderdaad een uitsparing bovenin het scherm, waar fysieke sensoren en camera’s zitten. Aan weerskanten loopt het scherm door.

Apple iPhone 8

Verder valt de vrij flinke powerknop op. Het is een detail dat onlangs opeens opdook in gelekte renders, en sindsdien zien we het steeds vaker terugkomen. Zit daar de vingerafdrukscanner in verwerkt?

Neem dat soort details vooral met een korrel zout. De kans is groot dat hoesjesmakers en designers vooral gewoon elkaar aan het na-apen zijn. De frequentie waarmee een detail terugkomt zegt dus niet per se iets over de geloofwaardigheid.

Apple iPhone 8

Met het design zit het dus al goed. De iPhone 8 heeft helaas geen gebogen schermranden, maar aan de andere kant kun je dat ook als een voordeel zien.

Overigens beweert Spigen ook meer te weten over het prijskaartje van de iPhone 8. We wisten dat het toestel nog duurder gaat worden dan de huidige iPhones, maar hoe ver kan Apple daar in gaan?

Apple iPhone 8

Vrij ver, als we de hoesjesmaker moeten geloven. Het bedrijf wijst op een prijskaartje van 1100 tot 1200 dollar. Denk jij dat de iPhone 8 met zo’n prijs nog steeds een succes zal zijn?

Bron: Forbes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters