Apple kondigt iPhone 8 RED aan, vanaf vrijdag te bestellen

Maand is de maand van Rood. Apple heeft zojuist een nieuwe (PRODUCT)RED variant van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus aangekondigd. De iPhone-maker verkoopt al jaren RED-producten, maar vorig jaar kwam de iPhone voor het eerst in een rode jasje. Die traditie wordt nu voortgezet.

Met de RED-producten steunt Apple waarmee het gelijknamige wereldfonds voor de bestrijding van HIV en AIDS. De iPhone 8 RED is vanaf vrijdag 13 april te bestellen. De eerste toestellen worden ook die dag geleverd en je kunt de rode iPhone 8 dan ook in de winkels bewonderen. Er is een opvallend verschil met de rode iPhone 7 van vorig jaar.

Opvallend verschil

De iPhone 7 RED had vorig jaar een witte voorkant, maar bij de iPhone 8 is de voorkant zwart. Dat zal bij veel gebruikers in de smaak vallen, want de witte voorkant was bij de rode iPhone 7 een veelgehoord kritiekpunt.

De 4,7-inch iPhone 8 RED met 64GB opslagruimte kost € 810,45. De iPhone 8 Plus met 64GB opslag is voor € 980,45 verkrijgbaar. De prijzen zijn daarmee gelijk aan die van de iPhone 8 (Plus) in zilver, spacegrijs of goud. Voor rood betaal je dus niets extra.

iPhone 8 Plus RED

Meer dan tien jaar (PRODUCT)RED

Apple en het RED-wereldfonds werken al meer dan tien jaar samen in de strijd tegen aids. De afgelopen 11 jaar heeft Apple meer dan 160 miljoen dollar gedoneerd en is daarmee wereldwijd het bedrijf dat de grootste bijdrage aan het wereldfonds levert. Ook bij iedere verkochte iPhone 8 RED doet Apple een niet nader gespecificeerde donatie aan het wereldfonds.

Ook nieuw, rood hoesje voor iPhone beschikbaar

Zie je zo’n rode iPhone 8 niet zitten omdat je al een iPhone X hebt? Dan kun je ook voor een lederen hoesje van RED gaan. Apple verkoopt het nieuwe hoesje ook vanaf 13 april voor een prijs van € 109,-.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters