Krachtigste smartphone: iPhone 8 veegt vloer aan met Android in vermeende benchmarktest

De vermeende benchmarkresultaten van de A11 zijn gelekt, de chipset van de iPhone 8. De resultaten zijn zeer interessant.

Veegt de iPhone 8 de vloer aan met de concurrentie?

Vorige maand wist de OnePlus 5 hoge ogen te gooien. Het was een van de eerste Android smartphones die Apple’s huidige topsmartphone wist te verslaan. Althans, in een inaccurate snelheidstest.

Android smartphones zijn in veel opzichten flexibeler en krachtiger dan iPhones. Toch blijven de toestellen van Apple het stabielst. Daar lever je een flink stukje vrijheid voor in, maar Apple blijft marktleider als het om prestaties gaat.

Die positie gaat de techgigant alleen maar verstevigen met de Apple iPhone 8, zo blijkt uit gelekte benchmarktests.

De gereputeerde lekker @IceUniverse staat bekend om zijn betrouwbare informatie. Hij wist in het verleden vaak afbeeldingen en specificaties van onaangekondigde toestellen te lekken.

Eerder deze week deelde hij verschillende specificaties van de A11 chip, de chipset die in de iPhone 8 zit. De motor is geklokt op 3GHz en maakt gebruik van een geavanceerde techniek waardoor alle kernen tegelijkertijd gebruikt kunnen worden.

Allemaal leuk en aardig, maar wat levert dat op? Ook dat wist de lekker ons te vertellen. Hij deelde even later namelijk benchmarkresultaten.

Benchmarktests worden gebruikt om te meten hoe goed smartphones presteren. Het zegt lang niet alles, maar toch geven dergelijke tests een goed beeld van wat je kunt verwachten van een smartphone.

Apple iPhone 8

De eerste score staat voor de resultaten op een single-core test. De tweede score laat zien goed de smartphone op een multi-core test scoort. De gelekte resultaten laten zien dat de A11 chip, en daarmee dus de iPhone 8, tussen de 4300 en 4600 op een single-core test scoort, en tussen de 7000 en 8500 op een multi-core test.

Dat zijn allemaal details die je weer snel mag vergeten. Het wordt allemaal pas interessant als je deze vermeende resultaten met andere toestellen vergelijkt.

iPhone 8 vs vorige iPhones

Onthoudt echter dat het hier nog steeds om een lek gaat, dus voor hetzelfde geld klopt er niks van. Op de onderstaande afbeelding zie je de scores van andere Apple-gadgets.

iPhone 8 benchmarktest

De boodschap is duidelijk: de iPhone 8 veegt in de single-core test de vloer aan met Apple’s vorige iPhones en iPads. Hetzelfde geldt voor de multi-core test, al zijn de nieuwere iPads daar wel de A11 de baas.

iPhone 8 vs Android smartphones

Nu wordt het pas echt interessant. Hoe scoort de Apple iPhone 8 ten opzichte van Android smartphones? Oordeel zelf:

iPhone 8 benchmarktest

iPhone 8 benchmarktest

Zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s en iPhone 7s Plus worden uitgerust met de nieuwe A11 chip. Dus zelfs wanneer je niet voor het duurdere model gaat, krijg je alsnog een toestel dat de vloer aanveegt met de concurrentie.

Althans, als dit daadwerkelijk de resultaten van de iPhone 8 zijn. Dat moeten we nog steeds afwachten. @IceUniverse heeft een goede reputatie, maar neem dit soort nieuws voorlopig met een flinke korrel zout. Hoe dan ook wordt de iPhone 8 een indrukwekkende smartphone.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters