Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat

We hebben de Apple iPhone 8 al meerdere keren voorbij zien komen. Maar hoe ziet het toestel eruit als het scherm aan staat? 

Lancering van de Apple iPhone 8 komt steeds dichterbij

De lancering van de Apple iPhone 8 komt langzaam dichterbij. Sterker nog, men beweert nu dat de iPhone 8 al op 6 september wordt onthuld, in plaats van halverwege die maand.

Dat scheelt toch weer anderhalve week. Verrassend, want alles wijst er juist op dat de lancering van het toestel moet worden uitgesteld. Althans, de beschikbare voorraden zullen zeer beperkt zijn.

Apple iPhone 8 scherm aan

Maar hoe gaat dat toestel dan eruit zien? We hebben al talloze gelekte foto’s, renders en zelfs video’s van de Apple iPhone 8 voorbij zien komen. We kennen het idee nu wel: een strak toestel met dunne schermranden, een glazen achterkant en een verticaal gepositioneerde camera aan de achterkant.

Er blijven twee grote vragen over: hoe ziet het toestel eruit als het scherm aan staat, en wat gaat Apple doen met de vingerafdrukscanner?

Vooral die tweede vraag blijft een interessante kwestie. Apple krijgt het naar verluidt niet voor elkaar om de vingerafdrukscanner onder het scherm te verwerken. Door de dunne schermranden is er geen ruimte meer voor een homeknop.

Daardoor moet er gekozen worden voor een alternatief, een minder optimale oplossing. Zonde, want de iPhone 8 viert juist groots de tiende verjaardag van de originele iPhone met een nieuw design.

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat

Dat blijft dus even een dingetje. Vandaag proberen we echter voorzichtig een antwoord te geven op die eerste vraag. Een hoesjesmaker heeft renders gedeeld van de iPhone 8. Een ding valt meteen op: het scherm staat aan.

Er is zelfs een simpele animatie. Zoals gebruikelijk is het belangrijk om niet te vergeten dat het hier om pure speculatie gaat. Althans, de fantasie van een handige designer.

Apple iPhone 8 scherm aan

De kans is groot dat dit dicht in de buurt van de werkelijkheid komt. De hoesjesmaker weet immers waar de schermranden van het toestel zitten. Toch is er al een dingetje dat waarschijnlijk niet klopt.

Apple iPhone 8 scherm aan

De lelijke uitsparing aan de bovenkant valt in deze renders extra op. Dat komt omdat het scherm aan weerskanten gewoon doorloopt.

Dat is ook het geval, maar Apple maakt de stukjes scherm aan beide kanten waarschijnlijk zwart, enkel gevuld met witte statussymbooltjes. Dan valt de uitsparing dus al meer weg in het geheel. Ga jij de Apple iPhone 8 aanschaffen?

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rafat -

    Ik ga de iPhone 8 misschien wel aanschaffen, maar toch heb ik één ding te zeggen: ik vind het vreselijk jammer dat het Apple niet gelukt is om de vingerafdrukscanner in het scherm te maken. Anders was ik sowieso zeker van dat ik de iPhone 8 wilde, want Samsung maakt bij de Note-serie de S pennen en die vind ik zo goed. Jammer dat iPhone geen pennen maakt

  2. Touché -

    Het lijkt haast wel een soort tegenhanger van de Galaxy Active telefoons zo. De bezels zijn wel smal maar het lijkt in deze renders een hele robuuste telefoon… Niet echt mooi naar mijn mening 🙂 Ben toch benieuwd als hij echt onthuld wordt.

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters