‘Grote tekorten Apple iPhone 8: normale beschikbaarheid pas in 2018’

We kunnen er niet meer omheen: Apple zit in de problemen. Althans, dat beweren verschillende analisten en bronnen binnen de industrie. Problemen met componenten leiden tot flinke tekorten als het om de aankomende iPhone 8 gaat.

Apple iPhone 8: veel vernieuwing leidt tot problemen

We hebben al tientallen artikelen over de iPhone 8 geschreven. Dat is ook niet gek: de geruchtenmolen kwam dit jaar opvallend vroeg op gang. Apple heeft drie jaar op rij hetzelfde design geintroduceerd. Daardoor zijn er veel consumenten die het wat langer met hun oudere iPhone hebben uitgehouden.

Oftewel, veel analisten rekenen op een zogeheten supercycle. Dat is een nieuwe productgeneratie waarbij een opvallend grote groep consumenten opeens overstapt. Apple komt naar verluidt met een geheel nieuw toestel. Daarmee wil de techgigant de tiende verjaardag van de originele iPhone vieren.

Apple iPhone 8

Je kunt rekenen op dunne schermranden, een glazen achterkant, een verticaal gepositioneerde dubbele camera en de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden. Ook wil Apple met de iPhone 8 naar verluidt een grote stap richting augmented reality zetten. Tim Cook bestempelde de technologie al eens als de volgende grote techrevolutie.

Een hoop nieuwe tech dus. Helaas brengt dat ook een hoop problemen met zich mee. De vingerafdrukscanner kon bijvoorbeeld naar verluidt niet op tijd in het scherm verwerkt worden. Daardoor moest er net zoals bij de Galaxy S8 voor een andere oplossing gekozen worden. Jammer, zeker omdat het om de tiende verjaardag gaat, maar dat is nou eenmaal niet anders.

Die beslissing heeft Apple al achter de rug. Toch zijn er ook problemen die het toestel tot de lancering zullen blijven teisteren. Verschillende bronnen in de industrie en talloze analisten wijzen namelijk op extreme tekorten van essentiele componenten.

Zeer beperkte voorraden en uitstel

Zo heeft het bedrijf dat de geavanceerde 3D-camera’s van de iPhone 8 levert bijvoorbeeld meer tijd nodig om de productie op te voeren. Elk jaar gaan er tientallen miljoenen iPhones over de toonbank, dus dan hebben we het over gigantische aantallen die slechts een klein aantal bedrijfjes bij kunnen houden.

Apple iPhone 8 tekorten

Nu blijkt dat de iPhone 8 niet alleen wordt uitgesteld, maar ook tot het einde van 2017 zeer beperkt beschikbaar zal zijn. Uit een nieuw rapport blijkt dat Apple aanvankelijk slechts vijf miljoen exemplaren klaar heeft liggen. Dat klinkt als een groot getal, maar voor een lancering van een dergelijk vernieuwende iPhone is dat extreem weinig. Het toestel wordt wel naar verwachting gewoon halverwege september onthuld.

Bekende analisten voorspellen dan ook dat de eerdergenoemde supercycle naar begin 2018 zal worden uitgesteld. De kans is groot dat we in Nederland dan pas de Apple iPhone 8 kunnen bemachtigen. De vraag is: kan Apple dan nog steeds wegkomen met een nog hogere prijs, wanneer de Samsung Galaxy S9 en LG G7 dan ook voor de deur staan?

Bron: Barron’sBI

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters