‘iPhone 8 heeft geen vingerprintscanner, maar andere oplossing’

Volgens een bekende analist stopt Apple compleet met vingerprintscanners, en maakt de iPhone 8 gebruik van een 3D laser scanner om je gezicht te herkennen.

Apple

iPhone 8 concept
Een iPhone 8 concept, met vingerprintscanner

Apple viert dit jaar de tiende verjaardag van de iPhone. Dat laat het merk niet onopgemerkt voorbij gaan. Komende september kun je namelijk maar liefst drie nieuwe iPhones verwachten. De iPhone 7s en de iPhone 7s Plus zijn directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Apple zal vast en zeker interessante plannen hebben voor de toestellen, maar voor een echt compleet nieuw ontwerp en opvallende nieuwe functies moet je bij de iPhone 8 zijn.

iPhone 8

De iPhone 8 is al sinds vorig jaar het onderwerp van veel geruchten. Naar verluidt komt Apple eindelijk weer met een innovatief vlaggenschip. Waarschijnlijk heeft het toestel een glazen behuizing met daarin een gebogen 5.8-inch OLED scherm dat de gehele voorkant bedekt. Een roestvrijstalen frame houdt de kwetsbare boel bij elkaar. Door een gebrek aan schermranden is er opeens geen ruimte meer voor een fysieke homeknop. Samsung lost dat met de Samsung Galaxy S8 waarschijnlijk op door de vingerprintscanner naar de achterkant van het toestel te verplaatsen.

Touch ID

Wat gaat Apple doen met Touch ID? Bepaalde bronnen binnen de industrie beweren dat Apple de vingerprintscanner onder het scherm van de iPhone 8 gaat verwerken. Daar zijn verschillende technieken voor, waar we nu niet op in zullen gaan. Vandaag draait het namelijk om een alternatief voor vingerprintscanners: gezichtsherkenning. We hebben al geruchten voorbij zien komen dat de iPhone 8 zowel een irisscanner als een vingerprintscanner krijgt. JPMorgan analist Rod Hall is het daar echter niet mee eens.

Gezichtsherkenning dankzij 3D laser scanner

Volgens hem stopt Apple geheel met Touch ID. Het systeem zou vervangen worden door 3D laser scanners, waarmee je gezicht herkend kan worden. Volgens de analist is het gezichtsherkenning-systeem een stuk preciezer en daarom minder frustrerend voor de gebruiker. Touch ID werkt bijvoorbeeld niet als je vingers te vochtig zijn. Nieuwere Android telefoons lossen dat op met verbeterde scanners, maar Apple kiest dus volgens de bekende analist voor gezichtsherkenning.

Augmented reality

Volgens hem zijn de 3D laser scanners voor Apple ook de eerste stap naar augmented reality en virtual reality. Google’s Project Tango telefoons gebruiken ook speciale scanners om ruimtes in 3D te registreren, om zo daarin digitale objecten erin te plaatsen. Bij de iPhone 8 blijft het wellicht voorlopig bij gezichtsherkenning, maar het is duidelijk dat de techgigant meer van plan is. Zo zou het bedrijf naar verluidt aan een augmented reality bril werken, samen met Carl Zeiss. De vraag blijft: hoe werken dit soort systemen als je in het donker je telefoon wil gebruiken, of als je net in een rare houding ligt? Dan is het een stuk lastiger om je hoofd anders te positioneren dan even je vinger op de vingerprintscanner te leggen. We zijn zeer benieuwd!

Bron: Apple Insider

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters