‘Apple iPhone 8 is uitgesteld vanwege problemen’

Eind dit jaar komt Apple naar verwachting met de iPhone 8. Het duurdere model moet indruk gaan maken met een innovatief ontwerp en nieuwe functies. Helaas zullen we waarschijnlijk toch iets langer geduld moeten hebben.

iPhone 8

Apple iPhone 8De zomervakantie is nog lang niet in zicht, maar toch zijn Wall Street analisten al druk bezig met dit najaar. Voor hun cliënten moeten ze zo accuraat mogelijk voorspellen wat de grote bedrijven van plan zijn. Een daarvan is natuurlijk Apple. Wat is de techgigant van plan met de iPhone 8? We hebben talloze geruchten en zelfs renders voorbij zien komen. Later bleek echter dat Apple nog uit verschillende prototypes moet kiezen. Waren we te voorbarig?

iPhone 8 is uitgesteld

Dat valt volgens Drexen Hamilton analist Brian White mee. Hij bevestigt eerdere geruchten, maar hij heeft ook slecht nieuws. Tegenover zijn cliënten meldde White dat Apple de iPhone 8 heeft moeten uitstellen. Het was de bedoeling dat het vlaggenschip in september uit zou komen, maar dat gaat niet meer lukken. Althans, als we de analist moeten geloven. De techgigant worstelt namelijk met problemen.

Gezichtsherkenning levert problemen op

De Samsung Galaxy S8 kan ontgrendeld worden middels gezichtsherkenning. Apple is naar verluidt van plan om een soortgelijke technologie te implementeren. Niet alleen zodat consumenten hun telefoon kunnen ontgrendelen, maar ook als een eerste stap naar augmented reality. Helaas beweert de analist dat de technologie verschillende problemen oplevert en dat Apple nog niet tevreden is. Enkel de iPhone 8 is daarmee de dupe. De speciale camera en het OLED-scherm komen pas in 2018 ook naar de ‘normale’ iPhones. Samsung heeft een deal gesloten met Apple voor het leveren van OLED-schermen. Alleen al voor de iPhone 8 zal Samsung 70 tot 95 miljoen panelen leveren aan zijn rivaal.

Wanneer dan wel?

De Apple iPhone 7s en iPhone 7s Plus kunnen wel gewoon in september worden besteld. Voor de echte vernieuwing moet je echter bij de luxere iPhone 8 zijn. Waarmee kunnen we met dat vlaggenschip aan de gang? Volgens Brian White komt de iPhone 8 wel nog steeds in 2018 uit. Hij verwacht dat het toestel vlak voor de feestdagen verkrijgbaar zal zijn. Dan hebben we het dus over november en december. Dat is toevallig ook de periode waarin Apple steevast de meeste iPhones verkoopt. We zijn zeer benieuwd!

Bron: CNBC

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters