Nieuwe leaks tonen zowel de mooie als lelijke kanten van de iPhone 8

De afgelopen week zijn er een flink aantal afbeeldingen van de Apple iPhone 8 opgedoken. We zetten ze op een rijtje, en letten daarbij vooral op het misschien wel meest lelijke onderdeel van de telefoon: de uitsparing aan de voorkant.

Wat doet Apple met de uitsparing van de iPhone 8?

Het voelt alsof de geruchtenmolen rondom de iPhone 8 al jaren aan het draaien is. Het is niet alleen de belangrijkste smartphone ooit voor Apple, maar ook een van de meest gelekte iPhones. Waar Apple normaliter het proces bijna geheel geheim weet te houden, hebben we nu de ontwikkelingen op de voet kunnen volgen.

Apple iPhone 8

Natuurlijk spreken geruchten elkaar geregeld tegen en moet je gelekte informatie altijd met een korreltje zout nemen. Toch kunnen we een ding zeker stellen: Apple introduceert met de iPhone 8 een geheel nieuw design. De vraag blijft echter: hoe strak wordt de iPhone 8 echt? Na jaren aan hetzelfde achterhaalde ontwerp zijn de verwachtingen hooggespannen.

Het plaatje is ondertussen duidelijk: aan de achterkant van de iPhone 8 zit een verticaal gepositioneerde dubbele camera. Aan de voorkant bedekt een OLED-scherm bijna het gehele toestel. Maar hoe gaat dat er uit zien? De leaks spreken elkaar nog geregeld tegen als het om details gaat.

Apple iPhone 8

Neem bijvoorbeeld de uitsparing aan de bovenkant van de iPhone 8. Dat die uitsparing er komt, is duidelijk. Maar hoe gaat iOS daarmee om? Daar bestaan nog twijfels over. We hebben vaker de elegante oplossing voorbij zien komen: het scherm wordt aan beide kanten van de speaker en sensoren zwart gehouden. Enkel status icoontjes worden getoond.

Zo houd je een strak design dat netjes overloopt, omdat de uitsparing ook zwart is. Onlangs zijn er opnieuw afbeeldingen van de iPhone 8 gelekt. Het gaat om een zwart exemplaar, zoals je kunt zien.

Apple iPhone 8

Daarbij valt de uitsparing niet op, omdat het zwarte netjes in het scherm overloopt. Het is maar de vraag of dat in de praktijk ook amper te onderscheiden is, maar het ziet er in de gelekte renders in ieder geval ontzettend goed uit.

Maar wat gebeurt er als je een witte iPhone 8 koopt?

Allemaal leuk en aardig, maar Apple brengt zijn smartphones altijd in verschillende kleuren uit. Dit jaar zelfs vier, als we de geruchten moeten geloven. Nu voel je de bui al hangen: wat gebeurt er met de uitsparing wanneer de iPhone 8 wit is?

Apple iPhone 8

Apple iPhone 8

Gelekte renders van een witte iPhone 8 geven een antwoord op die vraag. Oordeel vooral zelf, maar het internet is er op zijn zachtst gezegd niet echt positief over. De uitsparing valt veel meer op, en neemt echt een hap uit het scherm.

Apple iPhone 8

Er is natuurlijk nog een optie: Apple kan net zoals bij de iPhone 7 (PRODUCT) RED EDITION de achterkant een ander kleurtje geven, terwijl de voorkant zwart blijft. Waar stem jij voor? Neem dit soort gelekte renders voorlopig met een korrel zout. Wie weet gaat Apple ons in september verrassen.

Bron: Slashleaks

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters