Eerste video van werkende iPhone 8 toont slecht nieuws, maar is het echt?

Na maanden wachten is het eindelijk zover, er is een video gelekt van een werkende iPhone 8. Maar is het echt de nieuwe smartphone van Apple?

Apple iPhone 8: hoe ziet de nieuwe iPhone eruit?

We leven allemaal naar de onthulling van de iPhone 8 toe, Apple’s langverwachte nieuwe smartphone. De fabrikant gaat voor het eerst sinds 2014 een nieuw design introduceren. Althans, als je voor de duurdere iPhone 8 kiest. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus krijgen namelijk ook directe opvolgers, met het welbekende drie jaar oude design.

Apple iPhone 8 prijslijst iPhone X

De meeste aandacht gaat logischerwijs uit naar de iPhone 8. Apple gaat dunne schermranden implementeren, net zoals Samsung, Xiaomi en LG. Dankzij een flink aantal gelekte renders, foto’s en dummy’s hebben we een vrij goed beeld van hoe het toestel eruit gaat zien.

De nieuwe iPhone ziet er grotendeels zeer goed uit. De meningen zijn echter verdeeld over de inham aan de bovenkant van het scherm. Daar moet de fabrikant een flink aantal sensoren kwijt. De inham is niet zo storend wanneer er gewoon een zwarte notificatiebalk is, maar in witte apps wordt het al storender.

Is dit de real deal?

Althans, dat werd voorspeld. We hebben de iPhone 8 immers nog steeds niet in werking gezien. Opmerkelijk, want over minder dan een week wordt het toestel al onthuld. Vandaag is er echter verandering in gekomen, want er is een vermeende video van een werkende iPhone 8 gelekt.

Vermeende ja, want er is geen manier om te checken of deze video legitiem is. Neem dit soort beeldmateriaal dus met een flinke korrel zout. Er zijn zelfs al Chinese kopieen opgedoken, die op een versie van Android draaien die niet van iOS te onderscheiden is. Is dit de real deal?  Waarschijnlijk wel, maar tot dinsdag weten we niks zeker.

En ja, de inham aan de bovenkant blijft storend. Andere fabrikanten krijgen het zonder inham voor elkaar, al heeft Samsung wel onlangs een patent aangevraagd voor een soortgelijke oplossing. Het valt overigens op dat het wifi-symbooltje nu aan de rechterkant staat. Is dat een indicatie dat het toch om Android gaat, of heeft Apple de boel opgeschoven?

We hebben op het moment van schrijven geen idee, maar het is duidelijk dat de iPhone 8 een controversieel toestel wordt. Check ook de Xiaomi Mi Mix 2, een toestel dat hetzelfde voor elkaar krijgt met nog dunnere schermranden. Of is Samsung toch de koning met de Samsung Galaxy Note 8? Bekijk hier onze preview.

Bron: Reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. G.B. -

    Ik weet niet of jullie het al eerder hebben gelezen maar het was al bekend dat de tijd links komt en rechts alle overige symbolen. Tevens is dit niet echt duidelijk te zien.

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters