‘Apple slaat iPhone 7s over en komt met iPhone 8’

Volgens een betrouwbare analist slaat Apple volgend jaar de iPhone 7s over en komt het bedrijf met de iPhone 8. Ook zou de iPhone 7 van eind dit jaar slechts een kleine verbetering ten opzichte van de iPhone 6s zijn.

Apple

De afgelopen maanden deden veel anonieme bronnen hun zegje over de volgende iPhone’s, waardoor we al een vrij goed beeld hebben van wat Apple van plan is. Zou zou de iPhone die eind 2017 uitkomt een glazen behuizing krijgen, en wil Apple met die smartphone weer de kenmerkende innovatie terugbrengen. Apple krijgt de afgelopen jaren namelijk steeds meer kritiek over zich heen omdat de nieuwe iPhone’s niet echt vernieuwend zijn.

Apple iPhone 7s iPhone 8
De iPhone 6s

iPhone 8

Het is dus in ieder geval duidelijk dat we volgend jaar pas de echte vernieuwende iPhone krijgen, in plaats van eind dit jaar. Als we van Apple’s normale cyclus uitgaan dan zou het betekenen dat eind dit jaar de iPhone 7 aangekondigd gaat worden, want eind vorig jaar kwamen immers de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus uit. Normaliter heeft elke nieuwe generatie een nieuw ontwerp en unieke nieuwe functies, wat dus zou betekenen dat de iPhone 7 van dit najaar een geheel nieuw ontwerp krijgt.

Dat lijkt echter niet het geval te zijn, want verschillende anonieme bronnen hebben dus bevestigd dat Apple volgend jaar pas met een nieuw ontwerp komt voor zijn smartphone, en dat de iPhone 7 van dit jaar dus ongeveer hetzelfde ontwerp als de iPhone 6s heeft. Dat is al opvallend, maar als je zo door redeneert betekent dat ook dat de totaal nieuwe iPhone van 2017 de iPhone 7s is. Gezien het echt een totaal nieuwe iPhone wordt zou het erg vreemd zijn als Apple niet een nieuwe generatie introduceert.

Drastische veranderingen

Barclays analist Mark Moskowitz voorspelde vandaag dan ook dat Apple van plan is de iPhone 7s te skippen, en dat het bedrijf in 2017 gelijk de iPhone 8 zal gaan aankondigen. Zijn bronnen binnen de industrie beweren dat de iPhone van dit jaar slechts een kleine verbetering zal zijn ten opzichte van de iPhone 6s, en dat we pas volgend jaar weer echt een compleet nieuwe iPhone krijgen. In 2018 komt Apple met drastische veranderingen en belangrijke nieuwe functies waardoor het Amerikaanse bedrijf 10.3 procent meer smartphones hoopt te gaan verkopen, aldus de bronnen van Moskowitz.

Vertraagde groei

Apple moest dit jaar al twee keer de productie van de iPhone terugbrengen na teleurstellende verkopen ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone minder toestellen dan dezelfde periode in 2015. Analisten voorspellen al langere tijd dat de groei in de markt dit jaar zou gaan vertragen, wat dus blijkt te kloppen. Als de iPhone 7 dus niet een hele grote verbetering is dan zal het voor veel mensen verstandiger zijn om te wachten tot volgend jaar met het kopen van een nieuwe iPhone, waardoor Apple het waarschijnlijk nog moeilijker gaat krijgen. Ondertussen doet de iPhone SE het echter steeds beter, dus het bedrijf hoeft zich nog geen zorgen te maken.

Bron: Fortune

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters