Op naar 2018: eerste details iPhone 9 duiken op

We weten al een hoop over de iPhone 8, de nieuwe smartphone die eind dit jaar uit gaat komen. Ben je de iPhone 8 nu al helemaal zat? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de eerste details rondom de iPhone’s van 2019 duikt al op. Op naar de iPhone 9!

Apple’s plannen voor 2019: iPhone 9?

Apple brengt telkens een compleet nieuwe iPhone uit, om vervolgens het volgende jaar een flinke upgrade uit te brengen. Oftewel: de overgang van de iPhone 6 naar de iPhone 6s bijvoorbeeld. De iPhone 7 vormde een uitzondering op die regel.

Witte Apple iPhone 8
De iPhone 8

De iPhone 7 heeft namelijk niet een totaal nieuw design, tot de teleurstelling van veel consumenten. Juist daarom verwacht men dat de langverwachte iPhone 8 zo’n groot succes zal gaan worden. Tegenwoordig kun je veel langer met een smartphone doen, waardoor consumenten met een iPhone 6 of iPhone 6s best nog een jaartje langer kunnen wachten.

De iPhone 8 heeft naar verwachting net zoals de Galaxy S8 dunne schermranden. Daardoor is er geen plek voor een fysieke homeknop. Daardoor is het maar de vraag waar de vingerafdrukscanner heen gaat. Maar goed, we hebben het al vaker over de iPhone 8 gehad. Wat is Apple van plan voor volgend jaar?

Volgens de bekende publicatie Nikkei gaat Apple volgend jaar drie nieuwe iPhones uitbrengen. Naar verluidt worden alle drie de modellen uitgerust met een OLED scherm. Dat levert een betere accuduur op en accuratere kleuren. Goed nieuws dus!

Nieuwe prijscategorie

Men verwachtte aanvankelijk dat de nieuwe schermtechnologie pas in 2019 ook de goedkopere modellen zou bereiken. Althans, goedkoper.. Met de iPhone 8 introduceert Apple hoogstwaarschijnlijk een nieuwe prijscategorie. Daaronder zullen nog de iPhone 7s en iPhone 7s Plus gaan zitten, die niet het futuristische nieuwe ontwerp krijgen.

iPhone foto's iPhone 9

De namen van de nieuwe iPhones staan overigens allesbehalve vast. De kans dat de nieuwste iPhone daadwerkelijk de iPhone 8 gaat heten, is nihil. Hoe gaan de opvolgers van de iPhone 7s en iPhone 7s Plus dan volgend jaar heten? De naam iPhone 8 is dan immers al gebruikt. Apple heeft de laatste jaren al een beetje zijn simpele line-up vertroebeld, maar dat zou wel erg absurd zijn.

Maar goed, eind dit jaar krijgt de iPhone 8 dus al een OLED scherm. In 2018 worden vervolgens alle modellen met de schermtechnologie uitgerust. De schaal waarop Apple toestellen produceert is enorm, terwijl Samsung de enige partij is die op dit moment op die schaal OLED schermen voor smartphones produceert.

Daarom is de Koreaanse fabrikant al bezig met een nieuwe superfabriek. Hetzelfde geldt voor LG en Foxconn’s Sharp. Samsung verdient dus ook aan de nieuwe toestellen van Apple, ookal zijn ze in de winkelschappen grote concurrenten. Overigens bevestigt Nikkei ook dat Foxconn de nieuwe iPhones in elkaar gaat zetten. Logisch natuurlijk.

Apple’s reactie

Neem dit soort nieuws altijd met een flinke korrel zout, of het nou over de iPhone 8, iPhone 9 of iPhone 10 gaat.  In september gaan we echt ontdekken wat Apple voor dit jaar van plan is. En de reactie van Tim Cook? Die doet niet aan het voorspellen van de toekomst: “We gaan niet de dingen bespreken die we in 2019, 2020 en 2021 gaan doen. Niet omdat we dat nog niet weten, maar omdat we daar niet over willen praten.” Duidelijk dus.

Bron: Nikkei

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters