Verdien $200,000 met het hacken van je iPhone

Als hacker kun je goed geld verdienen met het hacken van je iPhone of iPad. Apple gaat veiligheidsonderzoekers en hackers namelijk flink belonen voor het vinden van grote bugs en kwetsbaarheden in iOS.

iPhone

Normaliter wordt je hard aangepakt als je betrapt wordt op het doorbreken van Apple’s beveiliging. Het bedrijf voert al jaren een felle strijd tegen de zogenaamde jailbreakers, en met succes. Het duurt tegenwoordig een stuk langer voor de nieuwste iOS versie gehackt kan worden. Vanaf deze week kun je als hacker echter ook de strijdbijl begraven en geld verdienen met je kunsten. Apple heeft namelijk een nieuw programma aangekondigd waarmee het bedrijf nog sneller de zwakke plekken en bugs van iOS wil opsporen. Als je een grote bug of kwetsbaarheid ontdekt dan kun je maar liefst een beloning van $200,000 ontvangen.

Beloning

Apple’s security hoofd Ivan Krstic kondigde het initiatief aan tijdens een presentatie die hij hield op de jaarlijkse Black Hat Cybersecurity conferentie in Las Vegas. Om in aanmerking te komen voor het bedrag moeten hackers bewijzen dat hun vondst hen toegang verleent tot een iPhone en iPad. Aanvankelijk zullen enkel veiligheidsonderzoekers die in het verleden met Apple hebben samengewerkt in aanmerking komen voor de beloningen. Krstic heeft echter beloofd dat het bedrijf ook zal overwegen om buitenstaanders te belonen die belangrijke bugs vinden. Dan gaat het dus om bugs die de veiligheid van de consument in gevaar brengen, of waarmee gebruikers bijvoorbeeld op illegale wijze verkregen apps kunnen installeren.

Concurrentie

Het lijkt een uitzonderlijk groot bedrag, maar Apple is niet de enige die geïnteresseerd is in het vinden van kwetsbaarheden in iOS. Overheden, bedrijven en groepen met minder nobele motieven betalen grof geld aan hackers om zo bijvoorbeeld de data van miljoenen gebruikers te kunnen stelen. Het is dus logisch dat Apple de hackers probeert te omarmen in plaats van ze alleen maar achterna te jagen, want uiteindelijk gaat het wel om de veiligheid van de consument.

Bron: CNET

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iOS Memories schitterende reclame

Videobyte: Apple toont ontroerende reclame voor iOS Memories lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iOS 11 opslagruimte

Zo installeer je nu al iOS 11 op je iPhone of iPad lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen later dit jaar iOS 11 lees verder

iOS 11

Apple onthult iOS 11: dit is er allemaal nieuw in de grote update lees verder

iOS 11

Vijf features die we in iOS 11 willen zien lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters