'Apple iPhone HD komt rond de zomer in de winkels te liggen'

Volgens The Wall Street Journal zal Apple met een nieuwe iPhone rond de zomer gaan komen die de iPhone HD gaat heten. Gelijktijdig is volgens geruchten het scherm van het toestel uitgelekt dat inderdaad een 16:9 ratio schijnt te krijgen.

scherm iPhone 4.0Het is weer april en dit betekent dat de nieuwe iPhone-geruchten weer flink aan gaan zwellen richting de launch van de vierde generatie van de iPhone van Apple. Deze keer is gerenommeerde krant The Wall Street Journal begonnen het verspreiden van geruchten over het nieuwe telefoontje van Apple. Volgens de krant eindigt met de introductie van de 4G ook de exclusiviteitsdeal met AT&T in Amerika en wellicht ook in andere landen zoals Nederland. Apple zou van plan zijn namelijk een tweede versie van de 4G te maken die met CDMA-netwerken overweg kan aangezien de grootste concurrent van de telco genaamd Verizon gebruik maakt van deze techniek.

Engadget doet er gelijktijdig weer een schepje boven op door aan te kondigen dat het toestel op 22 juni aangekondigd zal gaan worden en dat het toestel de iPhone HD zal gaan heten. Het scherm zou dan ook een resolutie gaan krijgen van 960 x 640 pixels om zo breedbeeld HD-content weer te kunnen geven.

Deze geruchten van het scherm en de naam worden ondersteund door een video die van het nieuwe scherm uitgelekt zou zijn. De video toont een normale iPhone 3GS en daarnaast het vermeende nieuwe scherm. Het valt op dat het nieuwe scherm langer en smaller is dan die van de huidige iPhone en na wat meetwerk is ElectricPig erachter gekomen dat het scherm in de video een 16:9 ratio heeft.

Dit is natuurlijk handig voor het kijken van films en tv series, maar voor het internet zijn deze verhouding wat minder handig aangezien je zo mindere regels tekst horizontaal al dan niet verticaal kan lezen. Ook zouden apps die zijn gemaakt voor de huidige generatie iPhones en oudere iPhones en iPod touches niet goed werken op het nieuwe scherm of zouden ze aangepast moeten worden. Die zijn namelijk gemaakt voor een andere schermverhouding, 3:2.

Bron: ElectricPig

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters