'Apple iPhone HD komt rond de zomer in de winkels te liggen'

Volgens The Wall Street Journal zal Apple met een nieuwe iPhone rond de zomer gaan komen die de iPhone HD gaat heten. Gelijktijdig is volgens geruchten het scherm van het toestel uitgelekt dat inderdaad een 16:9 ratio schijnt te krijgen.

scherm iPhone 4.0Het is weer april en dit betekent dat de nieuwe iPhone-geruchten weer flink aan gaan zwellen richting de launch van de vierde generatie van de iPhone van Apple. Deze keer is gerenommeerde krant The Wall Street Journal begonnen het verspreiden van geruchten over het nieuwe telefoontje van Apple. Volgens de krant eindigt met de introductie van de 4G ook de exclusiviteitsdeal met AT&T in Amerika en wellicht ook in andere landen zoals Nederland. Apple zou van plan zijn namelijk een tweede versie van de 4G te maken die met CDMA-netwerken overweg kan aangezien de grootste concurrent van de telco genaamd Verizon gebruik maakt van deze techniek.

Engadget doet er gelijktijdig weer een schepje boven op door aan te kondigen dat het toestel op 22 juni aangekondigd zal gaan worden en dat het toestel de iPhone HD zal gaan heten. Het scherm zou dan ook een resolutie gaan krijgen van 960 x 640 pixels om zo breedbeeld HD-content weer te kunnen geven.

Deze geruchten van het scherm en de naam worden ondersteund door een video die van het nieuwe scherm uitgelekt zou zijn. De video toont een normale iPhone 3GS en daarnaast het vermeende nieuwe scherm. Het valt op dat het nieuwe scherm langer en smaller is dan die van de huidige iPhone en na wat meetwerk is ElectricPig erachter gekomen dat het scherm in de video een 16:9 ratio heeft.

Dit is natuurlijk handig voor het kijken van films en tv series, maar voor het internet zijn deze verhouding wat minder handig aangezien je zo mindere regels tekst horizontaal al dan niet verticaal kan lezen. Ook zouden apps die zijn gemaakt voor de huidige generatie iPhones en oudere iPhones en iPod touches niet goed werken op het nieuwe scherm of zouden ze aangepast moeten worden. Die zijn namelijk gemaakt voor een andere schermverhouding, 3:2.

Bron: ElectricPig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. jctjepkema -

  hij is geen steve jobs :P, maar hij zij dat hij dit wist, ik weet er verder ook niks van. ik hoorde het alleen maar als het niet klopt dan weet ik het niet.

 2. jctjepkema -

  mijn oom heeft een bedrijf, waar hij direkt inkoopt bij apple nederland want hij kent die baas daarvan. die baas zij tegen mijn oom dat dat filmpje daar nep is, het scherm word wel wat langer maar ook ietsie breder, en er komt een camera in de voorkant, dit weet ik allemaal niet zeker ik hoorde het van mijn oom maar volgens mij klopt het wat hij zegt wel.

  1. rubenw -

   Ik weet niet hoe hoog jouw oom of die baas bij Apple zit, maar als hij niet in het team dat de nieuwe iPhone ontwikkeld zit, of Steve Jobs is laat Apple hem daar niks over weten… Meestal weet niemand ook niet van Apple zelf niks over de dingen die ze ontwikkelen tenzij ze er direct mee te maken hebben.

 3. ginz -

  960 x 640 is geen HD. Het is pas HD als er minimaal 720 horizontale beeldlijnen zijn. Ook is het 16:10, net zoals de oude.

  Natuurlijk is het tegenwoordig voor bijna elke high-end telefoon mogelijk om HD content te tonen, maar gedownscaled. En dat zal bij deze telefoon ook het geval zijn….

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters