‘Apple schrapt headphone jack dongle nieuwe iPhones’

Vrijwel elke grote investeringsmaatschappij of bank heeft een analist die zich volledig focust op Apple. Daar komen wekelijks tientallen artikelen vandaan, vol met voorspellingen, conclusies en trends. Vaak gebaseerd op daadwerkelijke bronnen binnen de industrie, maar soms ook pure speculatie. Ook rondom iPhones.

‘Apple levert geen headphone jack dongle bij nieuwe iPhones’

Barclay’s Blayne Curtis deed begin deze week op basis van zijn bronnen een opmerkelijke voorspelling tegenover zijn cliënten. Hij verwacht dat Apple dit jaar geen 3.5mm headphone jack zal leveren bij zijn nieuwe iPhones. De iPhone 7 was de eerste iPhone zonder headphone jack, een controversiële zet.

De concurrentie kiest grotendeels nog steeds voor de klassieke port. Apple probeerde het leed te verzachten door er een dongle bij te leveren. Die kunnen gebruikers in de Lightning port steken, waardoor er alsnog ‘ouderwetse’ koptelefoons op aangesloten kunnen worden. Een mooie overbrugging.

Ook de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X komen gepaard met een dergelijke accessoire. Eind dit jaar gaat Apple daar volgens de eerder genoemde analist daar echter dus mee stoppen. Vorig jaar wist Barclays ook al accuraat te vertellen dat de huidige iPhones wel geleverd zouden worden met de dongle.

Apple headphone jack dongle

Nu moet er echter wel het onderscheid gemaakt worden dat de voorspelling niet definitief is. Apple heeft volgens de expert nog tot mei of juni om van gedachten te veranderen. Dan wordt dus de definitieve beslissing genomen. Overigens is het geen megaramp voor consumenten: voor 9,00 euro kun je er alsnog eentje aanschaffen.

In het spectrum van Apple’s dongle-prijskaartjes valt dat nog reuze mee. Overigens was de techgigant niet de eerste smartphonegigant die afscheid nam van de headphone jack. Nog voor de iPhone 7 onthulde het Chinese LeEco al drie toestellen zonder de port. Een vrij onbekende naam, maar ook Motorola was Apple voor met de Moto Z Force.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om het als eerste te weten wanneer er meer nieuws is rondom de iPhones van eind dit jaar.

🔥Lees ook: Aankomende iPhone lijkt meer op Android-kloon dan iPhone X

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters