Apple legt focus op budget-iPhone X, opvolger krijgt drie camera’s

De iPhone X is nou niet bepaald het succesnummer waar men op hoopte. Volgens insiders wil Apple dat probleem tackelen door eind dit jaar te focussen op een budgetmodel. Althans, budget in Apple-termen.

iPhone X krijgt goedkopere LCD-opvolger

De prijs van de iPhone X blijft namelijk een struikelblok. In Nederland kost de goedkoopste variant meer dan 1100 euro. Volgens de publicatie Economic Daily News komen er eind dit jaar drie nieuwe iPhones uit.

Het goedkoopste model heeft een LCD-scherm, en gaat niet meer dan 800 dollar kosten. In Amerika dus, in Nederland wordt het waarschijnlijk alsnog een prijzige grap. Naar verwachting zal het goedkope model het beter gaan doen dan zijn twee duurdere broers, die minstens 999 dollar gaan kosten.

iPhone crash karakter
De iPhone X

Daar krijg je dan wel een OLED-scherm voor terug. Volgens betrouwbare bronnen verwacht Apple dat het LCD-model verantwoordelijk zal zijn voor meer dan de helft van de totale verkopen. Kleinere schermfabrikanten zoals Heshuo en Westron zullen de LCD-modellen in elkaar zetten. Apple’s gebruikelijke partner, Foxconn, is ook betrokken.

Ook analisten en experts benadrukten de afgelopen weken dat het LCD-model flinke verkopen op gaat leveren. Juist nu veel consumenten de iPhone X hebben overgeslagen, is er veel ruimte voor een goedkoper model met dunne schermranden. Al die consumenten zijn dan immers in de markt. De iPhone 8 zijn met hun ‘saaie’ design dan niet aantrekkelijk genoeg, waardoor potentiële kopers een jaartje extra wachten.

Maar goed, uiteindelijk blijft het een kwestie van afwachten. Wie zeiden er immers vorig jaar dat de iPhone X gigantisch zou gaan scoren? Precies, diezelfde analisten en experts. Dat Apple aan een goedkoper LCD-model werkt, is nu echter wel meer dan duidelijk. Dat nieuws wordt van alle kanten bevestigd.

iPhone van 2019 krijgt drie camera’s aan achterkant

Overigens is dit niet het enige nieuws dat de insiders te melden hebben. Naar verluidt werkt Apple aan een iPhone voor 2019, met drie camera’s aan de achterkant. Waar kennen we dat van? Precies, de Huawei P20 Pro.

Huawei P20 Pro review design
De Huawei P20 Pro

Men verwacht dat Apple voor een 12MP sensor gaat, in combinatie met twee sensoren die tot vijf keer zoom op gaan leveren. Foxconn zal verantwoordelijk zijn voor het leeuwendeel van de productie.

Dat zijn echter toekomstplannen, dus de kans is aanwezig dat er nog een hoop wordt veranderd. Het is in ieder geval duidelijk dat Apple zijn strategie aanpast. Of dat genoeg gaat zijn, gaan we later dit jaar ontdekken.

🔥Lees ook: deze bizarre smartphone heeft twee notches

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters