‘Apple gaat iPhone productie fors verminderen’

De iPhone 7 is een erg goed, maar voor velen wat teleurstellend toestel. De verkopen van de nieuwe telefoon vallen dan ook tegen en daarom zou Apple genoodzaakt zijn maatregelen te nemen. Het zou de iPhone productie in het eerste kwartaal van 2017 namelijk fors willen gaan terugbrengen.

‘iPhone productie met 10 procent terugbrengen’

Apple iPhone 8 iPhone productieDat zegt Nikkei Asian Review. Volgens de website wil het Amerikaanse bedrijf de iPhone productie van zowel de iPhone 7 als 7 Plus in Q1 van 2017 met 10 procent terugbrengen. De iPhone 7 werd aanvankelijk al minder geproduceerd dan de iPhone 6s, toen bij de lancering bleek dat Apple ook toen te optimistisch was.

iPhone 7 Plus wel populair

Desondanks vallen de verkopen van het nieuwe toestel van het meest waardevolle bedrijf ter wereld tegen. Vooral de ‘gewone’ iPhone 7 doet het relatief slecht. De iPhone 7 Plus, die onder meer een groter scherm en een dubbele camera heeft, is wel populair. Een tekort aan camerasensoren zorgt er echter voor dat de fabrikant niet aan de vraag kan voldoen.

Eerdere voorspelling

Met het bericht over de iPhone productie lijkt Ming-Chi Kuo het weer bij het rechte eind te hebben. De analist van KGI Securities waarschuwde in november dat de iPhone 7-verkopen al gepiekt hadden. Kuo trok vooral in twijfel of mensen weer het volle pond wilden betalen voor een toestel dat voor de gemiddelde consument weinig extra voordelen biedt.

Bron: Nikkei Asian Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. mike -

    Pfff. Eindelijk krijgen mensen door dat je veel te veel betaald voor een gebruiksonvriendelijke telefoon. 2 jaar geleden een IPhone gehad. De meest simpele zaken waren lastig. Even gewoon een paar foto’s van je camera op je IPhone zetten? Pfff. Bluetooth verzend geen bestanden en geen sd card reader ingebouwd zoals bijna alle andere telefoons wel hebben. Je hebt een duur hulpstukje nodig en dan moet hij alles omzetten omdat hij out of the box nauwelijks mediabestanden ondersteunt. Ik snap werkelijk niet dat mensen een IPhone of IPad gebruiksvriendelijk vinden. Nooit iets meer van Apple.

    1. Faas -

      Ach, zo ie er voor elk merk of OS wat te zeggen. Neem het hele update verhaal. Of bij Android “gebrek aan” updates. Maar gelukkig voor jou, Android heeft ook goedkopere telefoons 😇

BlackBerry KeyOne

BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters