Apple brengt productie van iPhone opnieuw terug

Apple gaat eind deze maand naar verwachting voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone aankondigen dat het minder iPhone’s dan vorig jaar heeft verkocht.

Apple

Apple heeft vandaag tegenover haar leveranciers aangegeven dat het bedrijf opnieuw de productie van de iPhone gaat terug brengen in het vierde kwartaal van dit jaar. De afgelopen drie maanden produceerde Apple al 30% minder iPhones dan in dezelfde periode van vorig jaar. De beslissing is genomen nadat opnieuw bleek dat het aantal verkochte toestellen van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus tegen valt. Apple verwacht niet dat het gat gedicht kan worden met de verkoop van de nieuwe iPhone SE, waarover we eerder al te horen kregen dat de verkoop in het eerste weekend erg tegen viel.

Tragere groei

Apple heeft er misschien tot op zekere hoogte meer last van dan andere bedrijven, maar het werd al verwacht dat de gehele smartphone markt dit jaar een vertraagde groei door zou maken. Analisten voorspellen dat 2016 het jaar wordt waarin de markt voor het eerst met minder dan 10 procent groeit. Eind deze maand zal Apple haar financiële cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar bekend maken, wanneer we dus te weten komen of de voorspellingen kloppen.

Apple iPhone SE verkoop

Aandelen

Naar verwachting zal het bedrijf voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone aan moeten gaan kondigen dat er minder iPhones dan het voorgaande jaar zijn verkocht. Cijfers van marketingbureaus en analisten wijzen op ongeveer 54.5 miljoen verkochte iPhone’s in de periode van januari tot en met maart, waar het bedrijf vorig jaar in dezelfde periode 61.2 miljoen iPhone’s verkocht. Na het naar buiten komen van dit nieuws daalde de waarde van de aandelen van Apple met twee procent, waarmee de waarde op een bedrag van $109.85 per aandeel komt te liggen.

Bron: Nikkei

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters