De headphone jack leeft voort: Is dit de iPhone SE 2?

Het is ondertussen duidelijk dat Apple aan een iPhone SE 2 werkt. De opvolger van het budgetmodel uit 2016 is al enkele jaren het onderwerp van geruchten. Pas de laatste paar weken duikt er echter concrete informatie op. Ook uit het kamp van Apple zelf.

Foto iPhone SE 2 duikt op

Een van de opgedoken details wees op het afscheid van de 3.5mm headphone jack. Apple brengt sinds de iPhone 7 enkel smartphones zonder headphone jack uit. Daarmee is de iPhone SE een van de laatste iPhones met de ‘ouderwetse’ port.

Of toch niet? Er is nu namelijk een vermeende foto van de iPhone SE 2 opgedoken. Naar verwachting wordt het budgetmodel begin mei gelanceerd, of tijdens het WWDC in juni. De foto verscheen op het Chinese sociale netwerk Weibo.

De bron is anoniem, dus voor hetzelfde geldt zitten we naar een neppe kopie te kijken. Hoe dan ook ziet het vermeende toestel eruit als de real deal. We zien een evolutie van de originele iPhone SE, met een glazen achterkant.

iPhone SE 2

Dat lijkt erop te wijzen dat de iPhone SE 2 draadloos opgeladen kan worden. Daarmee trekt Apple het budgetmodel gelijk met de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Ook zien we een compacte behuizing, wat voor fans van kleine toestellen fantastisch nieuws is.

Die hebben immers steeds minder keuze in de huidige markt. Ook zien we dus een headphone jack, waarmee het erop lijkt dat we toch nog geen afscheid hoeven te nemen. Ergens is het logisch: dit budgetmodel speelt in een segment waar niet elke consument geld over heeft voor peperdure draadloze oordopjes.

De executie wordt hoogstwaarschijnlijk dus nog even uitgesteld. Begin juni ontdekken we hopelijk meer, tijdens Apple’s jaarlijkse WWDC-conferentie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste de nieuwe iPhone te ontdekken!

🔥Lees ook: Apple overweegt ‘simpelere’ namen voor nieuwe iPhones

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters