Betrouwbare bronnen zijn erover uit: dit is de iPhone SE 2

Het leek er lange tijd op dat Apple vrij conservatief met de iPhone SE 2 om zou springen. Als het toestel er überhaupt zou gaan komen. De afgelopen weken doken er echter steeds meer signalen vanuit de leveranciersketen van Apple op dat de release nu echt nadert. Kunnen we een aankondiging begin volgende maand verwachten, tijdens WWDC?

iPhone SE 2 of iPhone SE (2018)

Dat blijft voorlopig de vraag. Er is wel ander nieuws, nu bevestigd door een tweede betrouwbare bron: de iPhone SE 2 heeft een notch. Althans, als we gelekte informatie moeten geloven. Verschillende onafhankelijke bronnen doen het design uit de doeken. We kunnen nu de bekende hoesjesfabrikant Olixar aan het rijtje toevoegen.

De fabrikant is zelfs zo zeker van zijn zaak, dat je al een screen protector voor de nieuwe iPhone SE (2018) kunt bestellen. Overigens zou dat zomaar de officiële naam kunnen zijn. Maar of het nou de iPhone SE 2 of de iPhone SE (2018) wordt, over een ding zijn Olixar en andere betrouwbare bronnen het dus eens: het budgetmodel krijgt een notch.

iPhone SE (2018) iPhone SE 2

De screen protector komt gepaard met een render. Daarop zien we het onaangekondigde toestel. Het design verschilt vooral qua frame en formaat niet drastisch van de originele iPhone SE. Aan de voorkant zien we echter wel grote verschillen. Zo heeft het toestel dunne schermranden, en dus een notch.

Een soort combi tussen de iPhone X en de iPhone SE. Met de juiste prijs kan het een uitstekende optie worden voor consumenten die geen gigantisch toestel willen. Maar goed, even terug naar Olixar. De fabrikant beweert officiële schema’s van de langverwachte iPhone bemachtigd te hebben. Op basis daarvan heeft het bedrijf dus al een screen protector uitgerold.

iPhone SE (2018) iPhone SE 2

Olixar bevestigd dat de iPhone SE 2 nagenoeg even compact als zijn voorganger is. Sterker nog, in de breedte en hoogte is het model zelfs een paar millimeter kleiner. De vraag blijft nu hoe alle benodigde sensoren voor Face ID in die kleine notch passen. En als het toestel geen gezichtsherkenning ondersteunt, hoe moet je de iPhone dan ontgrendelen? Een terugkeer voor de vingerafdrukscanner is zeer onwaarschijnlijk.

Er zijn dus duidelijk nog een hoop vragen. Begin juni gaat het WWDC van start, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Daar horen we hopelijk meer!

🔥Lees ook: Google gaat smartphonegebruik ontmoedigen!? | Android P preview

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters