Nieuwe details en verwachte releasedatum iPhone SE 2 opgedoken

De iPhone 8 en iPhone X zijn de eerste iPhones die draadloos kunnen laden en het lijkt erop dat dit de nieuwe standaard binnen Apple wordt. Naar verluidt krijgt de nieuwe iPhone SE ook de mogelijkheid om draadloos op de laden. De metalen achterkant behoort dan tot het verleden.

iPhone SE 2 in maart verwacht

Er gaan al een tijdje geruchten over de nieuwe, compacte iPhone. Verwacht wordt dat Apple deze tijdens een eigen evenement in maart onthult. Om draadloos te kunnen laden, is een glazen achterkant nodig. Dit zou de eerste grote verandering in het uiterlijk van de 4-inch iPhone betekenen. Dit is sinds 2012 (iPhone 5) ongewijzigd.

Hoewel draadloos laden een logische stap zou zijn, is de bron van het gerucht niet erg bekend. De website Tekz24 zegt zich op zeer betrouwbare insiders te baseren en claimt ook dat de volgende iPhone SE een A10-chip krijgt (net als de iPhone 7). De accu zou ook iets groter worden, namelijk 1700mAh. De huidige iPhone SE heeft een accu van 1624mAh.

iPhone SE in doos 001

Draadloos laden en AirPower

Apple is een van de laatste grote smartphone-fabrikant die draadloos laden ondersteunt. De fabrikant heeft zich onlangs gecommitteerd aan de QI-standaard. Het zou daarom vreemd zijn als een nieuwe iPhone niet draadloos zou kunnen laden.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.
Later dit jaar komt Apple ook met een eigen laadmat die meerdere apparaten tegelijk kan laden. Deze ‘AirPower’ laadt je iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijk op. Fijn voor op je nachtkastje, maar nog niet te koop. Een prijs is ook nog niet bekend. Check hier ook het laatste nieuws over de iPhone X van volgend jaar.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters