Top Apple insider claimt dat we geen iPhone SE 2 hoeven te verwachten

Voor de iPhone 6, was Apple de partij waar je terecht kon voor kleinere smartphones. De concurrentie stapte over op toen gigantische schermen, wat we nu zelfs als kleine schermen zijn gaan zien. Apple hield lang vast aan de compacte vormfactor. Daar kwam met de iPhone 6 en de toestellen daarna verandering in. Daarmee hebben consumenten met een voorkeur voor een kleinere vormfactor opeens ook minder keuze. Brengt de iPhone SE 2 redding?

iPhone SE 2?

Twee jaar na de iPhone 6 onthulde Apple gelukkig de iPhone SE, in 2016. Het goedkopere toestel verpakte de krachtige hardware van de iPhone 6s in de compacte behuizing van een 4-inch smartphone. De perfecte middenweg? De verkoopcijfers spreken in ieder geval boekdelen. Het toestel was razend populair, en wordt nog steeds vaak verkocht. Dat komt grotendeels dus ook door de prijs: iPhones zijn verder immers vrij prijzig, wat met de iPhone X alleen maar ‘erger’ is geworden. Met alle gevolgen van dien.

Binnenkort is de iPhone SE twee jaar oud. Hoog tijd voor een flinke upgrade dus. Steeds vaker duikt dan ook het gerucht op dat Apple aan een opvolger werkt. Naar verluidt komt de techgigant rondom juni met de iPhone SE 2. Het is onduidelijk wat we verder van het toestel kunnen verwachten.

Apple iPhone SE smartphone zonder BKR
Apple iPhone SE

Men wijst op de hardware van de iPhone 7, maar nu lijkt het er ook sterk op dat het toestel draadloos opgeladen kan worden. Maar welke behuizing/vormfactor kiest Apple? Het design van de iPhone 5 is ondertussen zwaar verouderd. Bovendien komt het bedrijf ook met een goedkopere opvolger van de iPhone X. Qua prijs komt er dus al een budgetoptie. Qua vormfactor zal de iPhone SE echter wel uniek blijven.

Slecht nieuws van prominente analist

Zeker voor de doelgroep die een klein toestel wilt, zou het dus een mooie upgrade zijn. Voor hen hebben we echter slecht nieuws. De prominente Apple analist Ming-Chi Kuo heeft tegenover zijn cliënten verklaard dat de iPhone SE 2 waarschijnlijk nog lang op zich laat wachten. Volgens hem heeft Apple zijn resources al maximaal ingezet, gezien het bedrijf eind dit jaar drie nieuwe iPhones gaat uitbrengen. Over die toestellen lees je hier meer.

Qua capaciteit hoef je volgens hem geen drastisch redesign of nieuwe features zoals draadloos opladen te verwachten. Als Apple met een iPhone SE 2 komt, dan zal het volgens de doorgaans accurate voorspellingen van de analist om een vrij zakelijke upgrade gaan met enkel een verbeterde chip en wellicht een nieuwe cameramodule.

Dat zou al goed nieuws zijn. De boodschap is echter duidelijk: als Apple nu met een nieuwe iPhone SE komt, dan gaat het om een kleine upgrade. Een drastisch redesign met de nieuwste features behoort volgens de analist niet tot de mogelijkheden in de nabije toekomst. Doorgaans heeft Kuo het bij het rechte eind, dankzij zijn bronnen binnen (de leveranciersketen van) Apple. Hopelijk heeft hij dit keer ongelijk. Check ook de eerste reviews van de Apple HomePod.

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters