‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’

De eerstvolgende nieuwe iPhone wordt naar verluidt helemaal niet de iPhone 8. Volgens een betrouwbare Franse bron komt de techgigant eerst met een nog goedkopere iPhone SE. Daarmee bestormt Apple het mid-range segment.

Strijd tussen Android en iOS woedt voort

De strijd tussen Android en iOS woedt vooral in het high-end segment voort. Logisch, want Apple brengt enkel premium toestellen uit, met een flink prijskaartje. In het mid-range en low-end segment hebben Android-fabrikanten dus vrij spel. Daardoor domineert Android ook de markt.

Met de Apple iPhone 8 wordt dat verschil alleen maar groter. Het premium toestel gaat naar verluidt rond de 1100 euro kosten. Daarnaast zal Apple ook een iPhone 7s en iPhone 7s Plus introduceren. Die toestellen krijgen een ‘normaal’ prijsje, maar dan wordt je wel opgescheept met een oud design.

Apple iPhone 8
De iPhone 8?

We moeten echter niet de iPhone SE vergeten, een opvallend toestel. Apple introduceerde het goedkopere model in 2016. De iPhone SE gebruikt het design van de iPhone 5s, met onder de motorkap de specificaties van de iPhone 6s. Dat levert een zeer capabele smartphone op, die ook met iOS 11 nog lang vooruit kan.

Nieuwe iPhone SE

Leve de optimalisatie van Apple. Helaas doken er onlangs geruchten op dat de techgigant geen nieuwe iPhone SE uit zal brengen. Plottwist: volgens een bekende Franse website klopt daar helemaal niks van. Sterker nog, naar verluidt gaat Apple eind augustus een nieuw model onthullen.

Volgens een bron in de industrie wordt er zelfs een eigen event aan gewijd. Dat is echter nog niet eens het meest merkwaardige detail: de 2017 iPhone SE wordt naar verluidt honderd euro goedkoper dan zijn voorganger. Daarmee kom je uit op een prijskaartje van 399 euro.

iPhone SE
De iPhone SE uit 2016

Dan zal het voor veel consumenten opeens lastig worden om voor Android smartphones te kosten. Opeens zijn iPhones bereikbaar. Natuurlijk krijg je niet het randloze ontwerp van de iPhone 8, maar qua performance heb je dan wel voor weinig geld een topsmartphone.

Althans, als dit allemaal klopt. Ten eerste is dit de enige bron die dit nieuws brengt, terwijl we verder geen gelekte informatie voorbij hebben zien komen. Ook zou je jezelf kunnen afvragen of Apple met zo’n prijspunt niet de verkopen van zijn high-end toestellen zal kannibaliseren. Neem dit nieuws dus voorlopig met een flinke korrel zout.

Bron: iGeneration

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Prestaties gemeten: Samsung Galaxy Note 8 gaat dik over iPhone 7 heen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters