‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’

De eerstvolgende nieuwe iPhone wordt naar verluidt helemaal niet de iPhone 8. Volgens een betrouwbare Franse bron komt de techgigant eerst met een nog goedkopere iPhone SE. Daarmee bestormt Apple het mid-range segment.

Strijd tussen Android en iOS woedt voort

De strijd tussen Android en iOS woedt vooral in het high-end segment voort. Logisch, want Apple brengt enkel premium toestellen uit, met een flink prijskaartje. In het mid-range en low-end segment hebben Android-fabrikanten dus vrij spel. Daardoor domineert Android ook de markt.

Met de Apple iPhone 8 wordt dat verschil alleen maar groter. Het premium toestel gaat naar verluidt rond de 1100 euro kosten. Daarnaast zal Apple ook een iPhone 7s en iPhone 7s Plus introduceren. Die toestellen krijgen een ‘normaal’ prijsje, maar dan wordt je wel opgescheept met een oud design.

Apple iPhone 8
De iPhone 8?

We moeten echter niet de iPhone SE vergeten, een opvallend toestel. Apple introduceerde het goedkopere model in 2016. De iPhone SE gebruikt het design van de iPhone 5s, met onder de motorkap de specificaties van de iPhone 6s. Dat levert een zeer capabele smartphone op, die ook met iOS 11 nog lang vooruit kan.

Nieuwe iPhone SE

Leve de optimalisatie van Apple. Helaas doken er onlangs geruchten op dat de techgigant geen nieuwe iPhone SE uit zal brengen. Plottwist: volgens een bekende Franse website klopt daar helemaal niks van. Sterker nog, naar verluidt gaat Apple eind augustus een nieuw model onthullen.

Volgens een bron in de industrie wordt er zelfs een eigen event aan gewijd. Dat is echter nog niet eens het meest merkwaardige detail: de 2017 iPhone SE wordt naar verluidt honderd euro goedkoper dan zijn voorganger. Daarmee kom je uit op een prijskaartje van 399 euro.

iPhone SE
De iPhone SE uit 2016

Dan zal het voor veel consumenten opeens lastig worden om voor Android smartphones te kosten. Opeens zijn iPhones bereikbaar. Natuurlijk krijg je niet het randloze ontwerp van de iPhone 8, maar qua performance heb je dan wel voor weinig geld een topsmartphone.

Althans, als dit allemaal klopt. Ten eerste is dit de enige bron die dit nieuws brengt, terwijl we verder geen gelekte informatie voorbij hebben zien komen. Ook zou je jezelf kunnen afvragen of Apple met zo’n prijspunt niet de verkopen van zijn high-end toestellen zal kannibaliseren. Neem dit nieuws dus voorlopig met een flinke korrel zout.

Bron: iGeneration

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters