Apple iPhone SE verkrijgbaar voor €489 vanaf 29 maart

Zoals verwacht heeft Apple zojuist zijn nieuwe Apple iPhone SE aangekondigd tijdens het ‘Let us loop you in’. In dit artikel vind je alles wat je over deze nieuwe smartphone moet weten.

iPhone SE

Apple iPhone SEDe laatste weken waren er meerdere geruchten over hoe de nieuwe iPhone van Apple ging heten. Vandaag is het doek gevallen, en heeft Apple bevestigd dat de smartphone de naam Apple iPhone SE zal dragen.

Een kleinere iPhone

Dat sommige mensen de nieuwe iPhones te groot vinden is een feit. Als antwoord hierop heeft Apple de iPhone SE aangekondigd. Net zoals de iPhone 5S, heeft de iPhone SE een 4-inch groot scherm. Met dit 4-inch scherm wil Apple mensen aanspreken die niet graag een te grote smartphone hebben. Jammer aan dit scherm is dat het niet voorzien is van de 3D-touch technologie die we kennen van de iPhone 6S. De meest logische reden die we hiervoor kunnen bedenken is het zo laag mogelijk houden van de productiekosten van de smartphone.

iPhone SE ontwerpAluminium ontwerp

Net zoals de iPhone 5S, heeft Apple de iPhone SE voorzien van een alumnium ontwerp. Alleen is er voor de iPhone SE wel een nieuwe kleur bijgekomen: rosé goud. Net zoals de iPhone 6s en 6s Plus. In grote lijnen lijkt de iPhone SE identiek aan de iPhone 5S. Achteraan heb je een aluminium paneeltje met een glazen randje aan de boven en onderkant van het toestel. De rand aan de zijkant van het toestel is gemaakt uit een geborsteld aluminium, en vooraan vind je het 4-inch scherm samen met een touch-ID sensor.

Nieuwe specificaties

Apple iPhone SE prestatiesNet zoals de iPhone 6s en 6s Plus is de iPhone SE voorzien van een Apple 64bit-A9 processor. Dit betekent dat het toestel even goed moet presteren als zijn grotere en duurdere broertjes. Ten minste, dit is wat Apple zegt. Mocht dit werkelijk zo zijn, wat we wel verwachte, dat heeft Apple zeker een goede zet gedaan. Zowat alle kleinere smartphones hebben namelijk mindere specificaties en dus ook prestaties. Eveneens is de smartphone voorzien van eenzelfde 12-megapixelachtercamera als die van de iPhone 6s, wat betekent dat je foto’s er normaal gezien even goed uitzien als foto’s die je neemt met de iPhone 6s. Filmen in 4K is eveneens mogelijk. Wanneer je nu een selfie neemt gaat het scherm van de iPhone SE ook gebruikt worden als een flash, zoals bij de iPhone 6s al het geval was. Een exacte grootte voor de batterij in de iPhone SE hebben we nog niet gekregen, al wat we weten is dat de smartphone volgens Apple een verbeterde batterijduur zal hebben in vergelijking met de iPhone 5S. Het apparaat draait gelijk op iOS 9.3.

PrijsSchermafbeelding 2016-03-21 om 18.37.59

Dat Apple een kleinere en ‘goedkopere’ iPhone wilde maken staat vast, maar zoals verwacht is de iPhone SE niet de meest betaalbare smartphone die beschikbaar is. Je betaalt namelijk €489 voor de smartphone, en hiervoor krijg je 16GB intern geheugen. Wanneer je €100 bij legt, krijg je een iPhone SE met 64GB intern geheugen.

 Beschikbaarheid

Ondertussen zijn we erachter gekomen dat je de iPhone SE vanaf 29 maart kunt bestellen in Nederland en België. Aangezien Apple in Amerika een week na de pre-orders de smartphone verzendt, verwachten we dat dit ook zo gaat zijn in België en Nederland wat maakt dat je de smartphone waarschijnlijk vanaf 5 April in huis kunt hebben. De nieuwe iPad Pro zal dan ook de verkoop in gaan.

 

Schermafbeelding 2016-03-21 om 18.38.48

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters