Apple iPhone X en iPhone 8 krachtiger dan MacBook Pro en Samsung Galaxy S8

De iPhone X maakt niet alleen qua uiterlijk indruk. De nieuwe iPhones van Apple verslaan in benchmarktests niet alleen de Samsung Galaxy S8, maar ook high-end MacBooks van Apple zelf!

Apple iPhone X en iPhone 8

Het iPhone X nieuws blijft binnenstromen. Apple heeft een hoop upgrades in zijn gloednieuwe toestel weten te implementeren. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus moeten het nog een jaartje met het oude design uit 2014 doen. Jammer, maar de specificaties van die toestellen zijn allerminst gedateerd.

APPLE iPhone X

Alle nieuwe iPhones maken namelijk gebruik van de A11 Bionic. Apple was niet vies van een potje opschepperij als het om zijn nieuwe chip gaat, en terecht. Uit benchmarktests blijkt namelijk dat de nieuwe chip de Intel Core i-serie van de MacBook Pro weet te verslaan. Ja dat lees je goed: de nieuwste iPhones zijn krachtiger dan een MacBook Pro.

Geekbench is een cross-platform benchmarktest. Dat betekent dat de prestaties van totaal verschillende hardware vergeleken kan worden. Dat maakt de vergelijking soms toch een beetje appels en peren, maar toch is in dit geval de conclusie duidelijk: de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn zeer krachtige smartphones.

Ze verslaan naast de 2017 MacBook Air en de 2017 Core i5 MacBook Pro ook de 10.5-inch iPad Pro. Met een single-core score van 4061 en een multi-core score van 9959 weten de nieuwe toestellen ook met afstand de Samsung Galaxy S8 te verslaan. Maakt dat anno 2017 uit? Niet echt, want elke smartphone is tegenwoordig krachtig genoeg.

Apple iPhone X benchmarktest

Dat neemt echter niet weg dat Apple een technologisch hoogstandje heeft afgeleverd. De techgigant is de absolute marktleider als het om optimalisatie gaat. Logisch, want iOS is specifiek voor de iPhones ontwikkeld. Daar kunnen Android-fabrikanten enkel van dromen. Al deed Google vorig jaar hetzelfde met de Google Pixel en Google Pixel XL.

Dit soort tests zeggen lang niet alles, want real-life performance is afhankelijk van meer factoren. Een ding is in ieder geval zeker: je hoeft niet aan de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus te twijfelen als het om de prestaties gaat. Waar komt Apple volgend jaar mee op de proppen? De eerste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9 zijn overigens al opgedoken, en Samsung heeft al plannen voor de Galaxy Note 9 bekend gemaakt.

Bron: @KidPool

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters