Apple iPhone X en iPhone 8 krachtiger dan MacBook Pro en Samsung Galaxy S8

De iPhone X maakt niet alleen qua uiterlijk indruk. De nieuwe iPhones van Apple verslaan in benchmarktests niet alleen de Samsung Galaxy S8, maar ook high-end MacBooks van Apple zelf!

Apple iPhone X en iPhone 8

Het iPhone X nieuws blijft binnenstromen. Apple heeft een hoop upgrades in zijn gloednieuwe toestel weten te implementeren. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus moeten het nog een jaartje met het oude design uit 2014 doen. Jammer, maar de specificaties van die toestellen zijn allerminst gedateerd.

APPLE iPhone X

Alle nieuwe iPhones maken namelijk gebruik van de A11 Bionic. Apple was niet vies van een potje opschepperij als het om zijn nieuwe chip gaat, en terecht. Uit benchmarktests blijkt namelijk dat de nieuwe chip de Intel Core i-serie van de MacBook Pro weet te verslaan. Ja dat lees je goed: de nieuwste iPhones zijn krachtiger dan een MacBook Pro.

Geekbench is een cross-platform benchmarktest. Dat betekent dat de prestaties van totaal verschillende hardware vergeleken kan worden. Dat maakt de vergelijking soms toch een beetje appels en peren, maar toch is in dit geval de conclusie duidelijk: de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn zeer krachtige smartphones.

Ze verslaan naast de 2017 MacBook Air en de 2017 Core i5 MacBook Pro ook de 10.5-inch iPad Pro. Met een single-core score van 4061 en een multi-core score van 9959 weten de nieuwe toestellen ook met afstand de Samsung Galaxy S8 te verslaan. Maakt dat anno 2017 uit? Niet echt, want elke smartphone is tegenwoordig krachtig genoeg.

Apple iPhone X benchmarktest

Dat neemt echter niet weg dat Apple een technologisch hoogstandje heeft afgeleverd. De techgigant is de absolute marktleider als het om optimalisatie gaat. Logisch, want iOS is specifiek voor de iPhones ontwikkeld. Daar kunnen Android-fabrikanten enkel van dromen. Al deed Google vorig jaar hetzelfde met de Google Pixel en Google Pixel XL.

Dit soort tests zeggen lang niet alles, want real-life performance is afhankelijk van meer factoren. Een ding is in ieder geval zeker: je hoeft niet aan de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus te twijfelen als het om de prestaties gaat. Waar komt Apple volgend jaar mee op de proppen? De eerste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9 zijn overigens al opgedoken, en Samsung heeft al plannen voor de Galaxy Note 9 bekend gemaakt.

Bron: @KidPool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mitch -

  Tuurlijk is blijft iphone de snelste all die suck android telefoons worden toch langzamer na een paar updates of blijven hangen pure troep samsung fanboys👎🏻

 2. Theodoor vd Eeckeren -

  Op welk vlak maakt de iphone X indruk qua uiterlijk?
  Die lelijke inham bovenaan waar bijna iedereen over valt op fora?
  Het niet-bezelless scherm? Het lijkt alsof de iphone X een schilderij lijst heeft.

  En dat snelheidsgeneuzel. Als je Apple fanboy bent en je wil perse 1 ding vinden waarin de iphones ‘beter’ zijn is er nog maar 1 ding dat je kunt doen en dat is ouwenelen over de snelheid.

  De Note 8 gaat 10.000 km per uur en de iphone X 13.000 km per uur. Guess what? Nobody cares want dat snelheidsverschil is niet MERKBAAR. Niemand merkt er iets van.

 3. Cees de Lange -

  En wat heb je daar aan? Kun je dan snel draadloos opladen? Heb je dan opeens een mobiele VR ervaring? Heb je dan opeens bluethooth 5 of USB-C of Dual Pixel auto-focus? Heb je dan een S-pen of een DEX-achtige oplossing?

  Nee? Then why bother?

 4. Bart Verbeek -

  Wie geeft er nou een reet om snelheid als die niet meer merkbaar is maar alleen meetbaar.

  Het gaat de kopers om functies, gebruiksgemak, beelscherm kwaliteit, camera en batterij duur. En in deze opzichten verslaan de S8 en de Note 8 en de iphones op alle fronten.

  Gisteravond een uurtje of 2 op youtube techn kanalen reacties zitten lezen met betrekking tot de nieuwe iphones.

  Meer dan 90% is negatief tot uiterst negatief over de iphone 8 maar ook de iphone X die alleen maar oude techieken inzet en als nieuw presenteert. En dat voor een krankzinnige prijs.

  Ik voorspel dat Apple heel veel klanten gaat verliezen die het zat zijn om als ‘betaalpaal’ voor Apple te fungeren. WEDEROM geen tot weinig echte innoatie maar wel een fors hogere prijs.

  Lees de reacties maar. Bizar hoeveel mensen Apple, hun policiy en producten helemaal gehad hebben.

  1. hansz -

   Vergis je niet in het feit dat er zat mensen zijn die hun beslissing baseren op grond van specificaties omdat ze denken dat het door hun gekozen apparaat daarom beter zou zijn, terwijl dat zelfde apparaat dan in de praktijk juist slechter presteert.

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters