Apple iPhone X naast Galaxy S8, Galaxy Note 8 en meer: grootte vergeleken

Hoe groot is de Apple iPhone X nou eigenlijk? Door de dunne schermranden is het lastig om dat in te schatten. Gelukkig hebben we afmetingen, waardoor het makkelijker dan ooit is om toestellen naast elkaar te zetten. Welke vind jij het mooist?

Apple iPhone X naast de concurrentie

De Apple iPhone X is eindelijk officieel. Waar de iPhone 8 en iPhone 8 Plus het nog een jaar met het oude design uit 2014 moeten doen, maakt de iPhone X indruk met dunne schermranden. Daar betaal je ook voor, met in Nederland een prijskaartje van minimaal 1129 euro. Ouch!

Apple iPhone X

Maar goed, dan heb je ook wat. Aan de andere kant biedt de concurrentie (lees: Samsung) wel dunne schermranden voor de helft van de prijs. Een pittig plaatje dus, maar wellicht heeft de iPhone X zoveel indruk op je gemaakt, dat je alsnog bereid bent om diep in de buidel te tasten.

Door de dunne schermranden is het moeilijk te beoordelen hoe groot het toestel nou eigenlijk is. Het aantal inch zegt niet zoveel meer anno 2017. Gelukkig geven fabrikanten altijd de exacte afmetingen van hun smartphones vrij. Het is dan ook een kwestie van tijd tot iemand een nieuwe smartphones naast de concurrentie zet.

Vergelijkingen

Ook dit keer is PhoneArena er weer snel bij. Zij gebruikten de exacte afmetingen van de iPhone X om te laten zien hoe groot het toestel is, ten opzichte van de concurrentie. We lopen de vergelijkingen even met je door. Laten we beginnen met Apple’s eigen toestellen. Het valt meteen op hoe dik de schermranden van de iPhone 8 en iPhone 7 zijn. Wat dat betreft is het nieuwe design echt een flinke upgrade.

Apple iPhone X iPhone 8 grootte

Naast de Galaxy Note 8 valt vooral op hoe gigantisch de smartphone van Samsung is. Ook de LG V30 steekt boven de iPhone X uit. Wat dat betreft heeft Apple een mooie middenweg gevonden tussen compactheid en schermgrootte.

Apple iPhone X iPhone 8 grootte

Naast de Samsung Galaxy S8 valt het gelukkig weer mee. Dat is het sterkste punt van Samsung: je hebt qua toestellen met dunne schermranden meer keuze als het om afmetingen gaat. Apple biedt enkel de iPhone X. Een toestel dat overigens boven en onder wel dunnere randen dan de Galaxy S8 heeft. Maar ja, Samsung heeft gebogen schermranden…

Apple iPhone X iPhone 8 grootte

Apple is lang niet de enige die met dunne schermranden stunt. De Essential Phone, afkomstig van een van de oprichters van Android, wist ook indruk te maken. De overige concurrentie doet het nog met wat oudere designs. Opeens steekt dat toch af. Maak je echter geen zorgen, alle onderstaande merken hebben randloze designs in de pijplijn zitten!

Apple iPhone X iPhone 8 grootte Apple iPhone X iPhone 8 grootte

Maar is de iPhone X wel de juiste keuze? In dit artikel leggen we je uit waarom je misschien beter voor de iPhone 8 kunt kiezen. Verdedig je favoriete smartphonedesign in onze Facebook-poll. Welk toestel is jouw favoriet?

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters