iPhone X: vier redenen om toch voor de iPhone 8 te kiezen

Apple heeft onlangs de iPhone X onthuld, een verrassend toestel met een gloednieuw design. Toch kan het verstandig zijn om voor de iPhone 8 te gaan, het goedkopere model dat Apple ook introduceerde.

1. Vermijd de storende inham van de iPhone X

We kijken al maanden uit naar de iPhone X. Uiteindelijk bleken vrijwel alle leaks te kloppen, vooral als het om het design van de smartphone gaat. Ja, ook de gevreesde inham is aanwezig. Zelfs de meest diehard Apple fans waren het voor de lancering al met elkaar eens: die inham is allesbehalve mooi. Waarschijnlijk is het een kwestie van wennen, maar ondanks de dikke schermranden levert de iPhone 8 wel een strakker plaatje op. Tijdens de demonstratie van Apple knipte de inham zelfs een stuk uit afbeeldingen en video’s. Nee dank je!

Apple iPhone X

2. Vaarwel Touch ID, hallo iPhone 8

Apple wilde een vingerafdrukscanner in het scherm van de iPhone X verwerken. Het werd al snel duidelijk dat het niet zou gaan lukken, waardoor de techgigant voor een gewaagd alternatief koos: Face ID. De speciale camera van Apple brengt je gezicht in kaart. Je hoeft dus enkel naar de iPhone X te kijken om het toestel te ontgrendelen. Maar hoe goed werkt het? In het verleden zorgden dergelijke gimmicks vooral voor ergernissen. Bovendien: werkt het ook als je blindelings tijdens het gamen je iPhone wil ontgrendelen, die naast je ligt? Geef ons maar de iPhone 8 met Touch ID, dan stappen we wel over als dit echt perfect werkt.

Apple iPhone X Face ID

3. Prijs, prijs, prijs

De iPhone X is prijzig in Amerika, met 999 dollar voor het model met 64GB aan opslaggeheugen. In Nederland wordt er nog een belachelijk grote schep bovenop gedaan. Hier betaal je 1159 euro voor de iPhone X. Wil je 256GB aan opslaggeheugen? 1359 euro alsjeblieft. Daar koop je twee keer de Samsung Galaxy S8 voor, een toestel met dunnere schermranden en specificaties die niet voor Apple’s toestel onderdoen.

Apple iPhone X

Moet je echt upgraden? Ga dan nog een jaartje voor de iPhone 8. Volgend jaar hebben alle toestellen waarschijnlijk dunne schermranden. Bovendien ziet de iPhone 8 er onder de motorkap precies hetzelfde uit. Qua prestaties en draadloos opladen heb je dus alsnog het beste dat Apple te bieden heeft.  Of kies voor Android, een sterk alternatief waarvan we hier de beste toestellen voor je hebben verzameld.

4. Kinderziektes

Dit is Apple’s eerste smartphone met zulke dunne schermranden. Hetzelfde geldt dus voor Face ID. Oftewel, er zullen ongetwijfeld kinderziektes zijn en nadelen die Apple volgend jaar verhelpt met de onvermijdelijke opvolger van de iPhone X. Als je 1200 euro betaalt voor een toestel, dan wil je er waarschijnlijk ook meerdere jaren mee doen. In het geval van de iPhone X zit je volgend jaar waarschijnlijk te balen dat je niet een jaartje hebt gewacht.

Apple iPhone X

 

Ben je toch in de markt voor de Apple iPhone X? Hier lees je alles wat je moet weten over het nieuwe toestel. Volgens Tim Cook zijn Apple’s producten overigens helemaal niet duur. Beoordeel zelf of je het met zijn redenering eens bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Anouke -

  Ik heb iets gedaan wat ik de jaren ervoor nog nooit gedaan heb. Nl. gekeken wat ik met mijn mobiel echt doe. En dat blijkt redelijk bescheiden. Vandaar dat toen ik besloot te verlengen heb ik een mobiel gekocht die bij mijn gebruik past en niet wat ik graag zou willen. Een Ferrari om in het dorp te rijden of een vrachtwagen om boodschappen te doen. Mijn keuze is op een redelijk goedkope mobiel gevallen; de Huawei P10 Lite.
  En wat blijkt na een paar weken? Hij bevalt prima. Is snel genoeg en handzaam.
  De tijd dat ik alleen maar afging op “hebben, hebben” ligt achter me. Verstand zal wel met de jaren komen.

 2. sam -

  Als je foto’s of videos bekijkt met die inham is het net of je in de bios achter iemand met een hoge hoed zit. Behoorlijk afleidend en storend. Ze konden beter de weerszijden van die inham vullen met een zwarte balk waarop de batterij-indicator, tijd en andere info te zien is. Of shortcuts in kleine iconen zoals bij de LG V10. Als je die zijkanten van die inham vult met beeld, dan is het gewoon dat die inham in de weg staat. Iets staat gewoon voor je beeld.

  Voor bijna 1160 euro is dit toestel het niet waard.

 3. hansz -

  Volgens mij heet zo iets: van de ratten besnuffelt en zeker als je kijkt naar het prijsverschil tussen Amerika en Nederland. Je betaald puur alleen maar voor een ander design (best mooi, dat wel) maar net zoals de Galaxy Note 8 overprised is geldt dat nog meer voor de iPhone 8 X. Helemaal niet duur, zegt Tim Cook dan. Duidelijk dat deze mensen in een heel andere wereld leven, in een eigen wereld dus.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters