iPhone X: vier redenen om toch voor de iPhone 8 te kiezen

Apple heeft onlangs de iPhone X onthuld, een verrassend toestel met een gloednieuw design. Toch kan het verstandig zijn om voor de iPhone 8 te gaan, het goedkopere model dat Apple ook introduceerde.

1. Vermijd de storende inham van de iPhone X

We kijken al maanden uit naar de iPhone X. Uiteindelijk bleken vrijwel alle leaks te kloppen, vooral als het om het design van de smartphone gaat. Ja, ook de gevreesde inham is aanwezig. Zelfs de meest diehard Apple fans waren het voor de lancering al met elkaar eens: die inham is allesbehalve mooi. Waarschijnlijk is het een kwestie van wennen, maar ondanks de dikke schermranden levert de iPhone 8 wel een strakker plaatje op. Tijdens de demonstratie van Apple knipte de inham zelfs een stuk uit afbeeldingen en video’s. Nee dank je!

Apple iPhone X

2. Vaarwel Touch ID, hallo iPhone 8

Apple wilde een vingerafdrukscanner in het scherm van de iPhone X verwerken. Het werd al snel duidelijk dat het niet zou gaan lukken, waardoor de techgigant voor een gewaagd alternatief koos: Face ID. De speciale camera van Apple brengt je gezicht in kaart. Je hoeft dus enkel naar de iPhone X te kijken om het toestel te ontgrendelen. Maar hoe goed werkt het? In het verleden zorgden dergelijke gimmicks vooral voor ergernissen. Bovendien: werkt het ook als je blindelings tijdens het gamen je iPhone wil ontgrendelen, die naast je ligt? Geef ons maar de iPhone 8 met Touch ID, dan stappen we wel over als dit echt perfect werkt.

Apple iPhone X Face ID

3. Prijs, prijs, prijs

De iPhone X is prijzig in Amerika, met 999 dollar voor het model met 64GB aan opslaggeheugen. In Nederland wordt er nog een belachelijk grote schep bovenop gedaan. Hier betaal je 1159 euro voor de iPhone X. Wil je 256GB aan opslaggeheugen? 1359 euro alsjeblieft. Daar koop je twee keer de Samsung Galaxy S8 voor, een toestel met dunnere schermranden en specificaties die niet voor Apple’s toestel onderdoen.

Apple iPhone X

Moet je echt upgraden? Ga dan nog een jaartje voor de iPhone 8. Volgend jaar hebben alle toestellen waarschijnlijk dunne schermranden. Bovendien ziet de iPhone 8 er onder de motorkap precies hetzelfde uit. Qua prestaties en draadloos opladen heb je dus alsnog het beste dat Apple te bieden heeft.  Of kies voor Android, een sterk alternatief waarvan we hier de beste toestellen voor je hebben verzameld.

4. Kinderziektes

Dit is Apple’s eerste smartphone met zulke dunne schermranden. Hetzelfde geldt dus voor Face ID. Oftewel, er zullen ongetwijfeld kinderziektes zijn en nadelen die Apple volgend jaar verhelpt met de onvermijdelijke opvolger van de iPhone X. Als je 1200 euro betaalt voor een toestel, dan wil je er waarschijnlijk ook meerdere jaren mee doen. In het geval van de iPhone X zit je volgend jaar waarschijnlijk te balen dat je niet een jaartje hebt gewacht.

Apple iPhone X

 

Ben je toch in de markt voor de Apple iPhone X? Hier lees je alles wat je moet weten over het nieuwe toestel. Volgens Tim Cook zijn Apple’s producten overigens helemaal niet duur. Beoordeel zelf of je het met zijn redenering eens bent.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters