Apple komt met goedkopere iPhone SE, duurdere iPhone X

De UBS-analisten Steven Milunovich en Benjamin Wilson zijn bekende namen in Apple-land. Door hun bronnen binnen Apple en de rest van de industrie weten ze vaak redelijk accuraat de plannen van de techgigant te voorspellen. Ook die voor de opvolgers van de iPhone X en iPhone SE.

Duurdere iPhone X

Dit keer hebben ze tegenover investeerders de prijzen van Apple’s volgende smartphones onthuld. Dan hebben we het dus over de iPhones van dit najaar. De iPhone X was een vrij prijzig toestel. In Nederland moet je zelfs meer dan 1100 euro neerleggen voor het basismodel. Echt een premium uitschieter dus.

Gaat dat de norm worden als het om Apple gaat? Volgens de ervaren analisten wel. Op basis van gesprekken met medewerkers en het verleden van de techgigant beweren ze dat. Naar verluidt komen er twee premium iPhones, allebei met een prijskaartje van boven de 1100 dollar.

iPhone X prijsdaling

Daarnaast werkt Apple aan een budgetmodel, zoals al werd verwacht. Dat toestel gaat volgens de experts tussen de 700 dollar en 800 dollar kosten. Allesbehalve een koopje dus, maar wel ten opzichte van de premium modellen. Een ding wordt in ieder geval steeds duidelijker: de premium prijs van de iPhone X was geen uitzondering. Sterker nog, er komt een nog prijziger model.

Om het nieuwste van het nieuwste te krijgen, blijf je dus meer betalen dan voorheen. De premium modellen krijgen nog dunnere schermranden en een OLED-paneel. Het ‘goedkope’ model moet het met een LCD-paneel doen. Alle toestellen worden naar verluidt uitgerust met Face ID en dus een notch.

Zo kan de techgigant drie segmenten aanboren. Het premium-segment, de ‘normaal’ geprijsde modellen en een budgetmodel.

Goedkopere iPhone X

Het blijft nog steeds de vraag of er een iPhone SE 2 komt. Als Apple het toestel uitbrengt, dan verwachten de analisten dat het een budgetmodel wordt. Dan hebben ze het over een prijs van wellicht 300 dollar. Voor Apple’s doen een bijzonder lage prijs, maar het past wel in de context van de goedkopere iPad die onlangs werd onthuld.

Zo kan de techgigant drie segmenten aanboren. Het premium-segment, de ‘normaal’ geprijsde modellen en een budgetmodel. Verwacht voor die prijs echter geen spannend toestel. Overigens verwachten bijna alle analisten dat het LCD-model de grote knaller van dit najaar gaat worden.

Alle consumenten die vorig jaar de peperdure iPhone X oversloegen, kunnen dan opeens de dunne schermranden en Face ID krijgen voor de prijs die ze gewend zijn. Eind dit jaar weten we meer! Neem tot dan dit soort nieuws en voorspellingen met een flinke korrel zout. Het zou niet de eerste keer zijn dat een fabrikant zijn plannen opeens wijzigt.

🔥Lees ook: Samsung en Apple bakkeleien over OLED displays

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters