Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren

Vier jaar geleden kwam de iPhone 5c uit, een kleurrijke uitzondering op de regel. Het was een goedkopere iPhone met een opvallend design. De plastic behuizing en de felle kleuren zorgden voor een groot contrast ten opzichte van Apple’s andere producten. iPhones en MacBooks hebben immers verder een serieus, premium ontwerp van metaal. Maak kennis met de iPhone Xc, een goedkopere versie van de iPhone X.

iPhone Xc: goedkopere iPhone X met plastic behuizing

Fans waren euforisch: gaat Apple eindelijk ook op andere prijspunten met Android concurreren? Het antwoord is nee, althans, gedeeltelijk. De iPhone 5C heeft nooit een opvolger gekregen. De iPhone SE heeft die plaats echter treffend ingenomen. Het model past ook beter bij de techgigant: de iPhone SE heeft alsnog een metalen behuizing.

Apple iPhone Xc Apple iPhone Xc Apple iPhone Xc

Maar hé, dat betekent niet dat we niet mogen dromen. Wat nou als Apple in 2018 een opvolger van de iPhone 5c zou onthullen? Een goedkopere versie van de iPhone X? Maak kennis met de iPhone Xc. De bekende Nederlandse ontwerper Martin Hajek heeft het niet bestaande model ontworpen. Het gaat dus om conceptrenders, puur gebaseerd op de fantasie van Hajek zelf. En natuurlijk een vleugje van de iPhone X.

Helaas een concept

Het concept implementeert de kleurrijke en glossy plastic uitstraling van de iPhone 5c. De rest van het design is echter gebaseerd op het uiterlijk van de iPhone X. Jup, inclusief de notch. Het resultaat is een verrassend sprekend design. Bovendien brengt een plastic behuizing nog een voordeel met zich mee: het is minder kwetsbaar. De iPhone X is door zijn glazen achterkant de meest kwetsbare iPhone tot nu toe.

Apple iPhone Xc Apple iPhone Xc

Bovendien kunnen we wel een goedkoper model gebruiken. De iPhone X is een stuk duurder dan zijn voorgangers, vooral in Nederland. Volgend jaar komt daar echter verandering in. Daarover kun je hier meer lezen. Ondertussen blijven we verlekkerd naar de fictieve iPhone Xc staren… Check ook de gelekte renders van de Samsung Galaxy S9!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters