Creatief: deze dude bouwde zijn eigen iPhone X Mini

Vind jij Apple’s gloednieuwe iPhone X ook net een tikkeltje te groot? Deze Chinese creatieveling besloot er zelf wat aan te doen en bouwde een iPhone X Mini.

Apple iPhone X

De onthulling van de iPhone X is achter de rug! Een vreemd gevoel, gezien we er al langer dan een jaar naartoe hebben geleefd. Gelekte foto’s, speculatie en vermeende specificaties: het was een wervelende achtbaan. Opeens is het dan zover, en dat is haast jammer. Ach, de volgende vlaggenschepen staan alweer voor de deur.

Wat denk je van de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL. En Samsung wil naar verluidt de Samsung Galaxy S9 al in januari lanceren. Genoeg om naar uit te kijken dus! Ondertussen houdt China ons ook bezig. Niet alleen met spotgoedkope smartphones, maar ook met unieke DIY-projecten.

APPLE iPhone X

Smartphones werden de afgelopen jaren steeds groter. We hoeven het onderscheid niet eens meer te maken met de term phablets, want die categorie is bijna geheel weggevallen. Smartphones komen qua grootte bijna in de buurt van kleinere tablets. Lang niet iedereen is daar even blij mee.

Als je een handzaam en compact toestel wil, dan is de keuze zeker niet reuze. Althans, als je voor high-end specificaties wil gaan. Fabrikanten associëreneen klein schermformaat automatisch met een budgettoestel. Logisch, de markt beweegt daar naartoe.

Dude maakt iPhone X Mini

Maar goed, dunne schermranden zorgen ervoor dat toestellen weer kleiner worden. Althans, in het geval van de iPhone X. Apple’s toestel is relatief compact vergeleken met vergelijkbare toestellen van de concurrentie. In dit artikel hebben we ze voor je naast elkaar gezet, zodat je ze goed kunt vergelijken.

Apple iPhone X Mini Apple iPhone X Mini

Toch kan het altijd kleiner. Een handige Harry uit China heeft zijn eigen iPhone X Mini in elkaar geknutseld, uit losse onderdelen en een iPhone 5. Het 5-inch toestel is niet het meest schitterende stukje technologie dat je ooit hebt gezien, maar het is dan ook slechts een prototype. Bovendien heeft dit toestel tenminste niet een grote inham bovenaan…

Maar hoe heeft hij het toch voor elkaar gekregen? Dat wordt gelukkig in de bovenstaande video uitgebreid gelegd. Hij laat zien welke onderdelen hij moest schrappen om zijn plannen te realiseren, en hoe hij bijvoorbeeld de oplaadport heeft moeten verplaatsen. Ondertussen dromen we verder: een 5-inch scherm in een compacte behuizing, Apple, please do it!

Check hier vier redenen om toch voor de iPhone 8 te kiezen, of lees hoe Tim Cook de hoge prijzen van Apple’s producten verdedigt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters