‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’

Het lijkt erop dat Apple zijn plannen voor een kleinere en een grotere iPhone X heeft geschrapt. Ook zijn er verder interessante details opgedoken. Wat is Apple van plan voor volgend jaar?

‘Plannen voor kleinere iPhone X geschrapt’

Al jaren is er duidelijk een trend te zien in de smartphonemarkt. Toestellen worden steeds groter. Waar we slechts zes jaar geleden de Galaxy S2 nog groot vonden met zijn 4.27-inch scherm, is tegenwoordig alles onder de 5.5-inch aan de kleine kant. Enkel Apple hield jarenlang stevig vol met kleinere toestellen.

Men hoopte dat dunnere schermranden tot compactere toestellen zouden leiden. Maar nee hoor, fabrikanten benutten de ruimte juist met nog grotere schermen. Geruchten wezen er echter langere tijd op dat Apple volgend jaar een 5.28-inch opvolger van de iPhone X wil lanceren. Oftewel, een compact toestel met een relatief groot scherm.

Deze dude bouwde zijn eigen iPhone X Mini

Het lijkt er nu echter op dat ook Apple zijn strategie heeft aangepast. Naar verluidt werkte Apple aan een 5.28-inch, een 5.85-inch en een 6.46-inch model. Ter vergelijking: de iPhone X heeft een 5.85-inch scherm. Oftewel, de techgigant werkte aan een kleiner en een groter model. Allebei met het gloednieuwe design.

Volgens insiders heeft Apple zijn plannen echter veranderd. Het kleinere 5.28-inch model is geschrapt. De voorlopige bestellingen bij Samsung en andere leveranciers zijn aangepast. Ja, dat lees je goed. De Koreaanse fabrikant verdient flink aan de iPhone X, en ook volgend jaar zal Apple zwaar afhankelijk van zijn grote concurrent blijven.

Korrel zout en aanwijzingen

Neem dit soort nieuws altijd met een flinke korrel zout. Ook als het echt klopt, dan kan het toch nog allemaal veranderen. Apple heeft immers nog een jaar de tijd om zijn plannen op orde te krijgen. Bovendien doet een opvallend detail ons twijfelen aan deze bron. Dezelfde bron beweert namelijk dat het 6-inch model een LCD-scherm krijgt, afkomstig van Japan Display.

iPhone X inham Android

Dat is opvallend, gezien Apple volgend jaar naar verluidt compleet op OLED wil overstappen. Dat is de schermtechnologie die de fabrikant zelf als de toekomst bestempelde. Aan de andere kant heeft Apple wellicht geen andere keuze. Het is voor fabrikanten pittig om op zo’n grote schaal schermen te produceren. Bovendien zorgen de hoge prijzen van Samsung ervoor dat de nieuwe iPhones een stuk duurder worden.

De techgigant zal ongetwijfeld een ‘goedkoper’ model op de markt willen brengen. Niet elke consument heeft zin om 1159 neer te leggen voor een nieuwe telefoon. Ondertussen is Apple driftig op zoek naar meer leveranciers, om zo de schaal te vergroten en minder afhankelijk te zijn van Samsung. De kans dat het binnen een jaar al lukt, is klein.

Wellicht kloppen deze geruchten dus wel. Japan Display onthulde bovendien onlangs een nieuw 6-inch paneel, met de populaire beeldverhouding van 2:1. Gaan we dan volgend jaar echt afscheid nemen van de homeknop? We gaan het volgend jaar ontdekken. Tot dan blijft het speculatie en giswerk. Deze dude maakte ondertussen al zijn eigen iPhone X Mini.

Via: Korea Herald

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters