Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait

Je kunt er niet omheen: de iPhone X is peperduur. 1159 euro in Nederland, op zijn minst. Maar ja, dan heb je ook wat: een gloednieuw design, de controversiële notch en een chip waar de concurrentie zich niet mee kan meten. Maar ja, het blijft veel geld, en oplichters spelen daar gretig op in.

Opgelicht met neppe iPhone X

Al jaren maken Chinese fabrikanten iPhone-kopieën. Aan het begin vaak lachwekkend slecht, maar ondertussen heb je toch echt even nodig om de verschillen op te merken. Dat geldt voor de iPhone X weer wat minder, door de dunnere schermranden. Die technologie is nog redelijk nieuw, en daarmee moeilijker om te kopiëren.

Qua software zijn de kopieën zeer overtuigend. Door de hoge mate van aanpasbaarheid van Android krijgen fabrikanten het voor elkaar om iOS precies na te maken. Compleet met animaties en geluidjes. Tof als speeltje, maar pijnlijk als je echt een iPhone X dacht te kopen. Hier lees je hoe je exact iOS kunt kopiëren op je eigen Android smartphones.

Er duiken nu steeds meer verhalen op van gedupeerde consumenten. Vooral in Amerika staat Ebay vol met belabberde nep-iPhones. De oplichters weten drommels goed dat ze een redelijk geloofwaardige prijs neer moeten zetten. Vaak worden de neppe iPhone X-exemplaren voor 800 dollar verkocht, terwijl de legitieme variant 950 dollar kost.

Apple iPhone X

Een verschil waar je als consument blij van wordt, maar geen argwaan wekt. Ook in Nederland gebeuren dit soort dingen steeds vaker. Pas dus goed op als je op Marktplaats zoekt naar een nieuwe iPhone. Iedereen kan neppe iPhones van Banggood en AliExpress bestellen, ook Nederlandse oplichters. Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Kijk van te voren goed hoe de officiële verpakking eruit ziet, en bestudeer video’s van de real deal. Check ook wat je van de iPhone X2 kunt verwachten, die volgend jaar uit gaat komen.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters