Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait

Je kunt er niet omheen: de iPhone X is peperduur. 1159 euro in Nederland, op zijn minst. Maar ja, dan heb je ook wat: een gloednieuw design, de controversiële notch en een chip waar de concurrentie zich niet mee kan meten. Maar ja, het blijft veel geld, en oplichters spelen daar gretig op in.

Opgelicht met neppe iPhone X

Al jaren maken Chinese fabrikanten iPhone-kopieën. Aan het begin vaak lachwekkend slecht, maar ondertussen heb je toch echt even nodig om de verschillen op te merken. Dat geldt voor de iPhone X weer wat minder, door de dunnere schermranden. Die technologie is nog redelijk nieuw, en daarmee moeilijker om te kopiëren.

Qua software zijn de kopieën zeer overtuigend. Door de hoge mate van aanpasbaarheid van Android krijgen fabrikanten het voor elkaar om iOS precies na te maken. Compleet met animaties en geluidjes. Tof als speeltje, maar pijnlijk als je echt een iPhone X dacht te kopen. Hier lees je hoe je exact iOS kunt kopiëren op je eigen Android smartphones.

Er duiken nu steeds meer verhalen op van gedupeerde consumenten. Vooral in Amerika staat Ebay vol met belabberde nep-iPhones. De oplichters weten drommels goed dat ze een redelijk geloofwaardige prijs neer moeten zetten. Vaak worden de neppe iPhone X-exemplaren voor 800 dollar verkocht, terwijl de legitieme variant 950 dollar kost.

Apple iPhone X

Een verschil waar je als consument blij van wordt, maar geen argwaan wekt. Ook in Nederland gebeuren dit soort dingen steeds vaker. Pas dus goed op als je op Marktplaats zoekt naar een nieuwe iPhone. Iedereen kan neppe iPhones van Banggood en AliExpress bestellen, ook Nederlandse oplichters. Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Kijk van te voren goed hoe de officiële verpakking eruit ziet, en bestudeer video’s van de real deal. Check ook wat je van de iPhone X2 kunt verwachten, die volgend jaar uit gaat komen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters