Apple sluit deal met LG voor 6.5-inch iPhone X opvolger: details gelekt

De iPhone X is misschien niet de megahit waar men op rekende, maar dat neemt niet weg dat het toestel een succes is. Apple heeft eindelijk een gloednieuw design afgeleverd. We hebben immers meer dan drie jaar praktisch hetzelfde toestel gekregen. Althans, van de buitenkant in ieder geval. Sterker nog, de iPhone 8 en iPhone 8 Plus lijken zeer sterk op hun voorgangers. Onder de motorkap zijn ze echter even krachtig als de iPhone X.

iPhone X 2018: LG aan zet

What’s next? Het lijkt nog veel te vroeg voor die vraag. Toch kregen we vorig jaar rond deze tijd al de eerste schetsen van de iPhone X te zien. 2018 lijkt net zo snel van start te gaan. We hebben eind vorig jaar al geruchten rondom Apple’s plannen voorbij zien komen. Vandaag zijn er nieuwe details opgedoken.

Samsung maakt alle panelen voor de iPhone X. Ja, Apple’s grootste concurrent verdient veel geld met iPhones. Sterker nog, de iPhone X levert de Koreaanse fabrikant meer op dan zijn eigen toestellen. Voor Apple is het een belabberde situatie. De techgigant wil immers ook prototypes bouwen, waarvoor het panelen bij Samsung moet bestellen. Dan weet Samsung meteen wat de plannen van zijn grootste rivaal zijn.

Pokémon Go ARKIT iOS

Dat is natuurlijk niet Apple’s plan. Daarom is het bedrijf druk bezig met deals sluiten. Naast toekomstplannen voor een OLED-fabriek, wil Apple op de korte termijn samen gaan werken met LG Display. Nog steeds een concurrent, maar in vergelijking met Samsung een kleintje.

Samsung levert op dit moment de beste OLED-panelen af, maar daar kan verandering in komen. Volgens de bekende Koreaanse publicatie The Investor staat Apple op het punt om een deal te sluiten met LG Display. De Koreaanse fabrikant produceert naar verluidt al panelen voor de tweede helft van 2018. Dit jaar dus.

Klein aandeel voor nu

Daarmee wordt Samsung niet de enige fabrikant die panelen voor de opvolgers van de iPhone X produceert. Waarschijnlijk wil Apple ook goedkopere OLED-modellen uit gaan brengen. Daarvoor moet de productie sterk opgeschaald worden. De kans is daardoor groot dat we eind dit jaar iPhones met merkbaar verschillende schermen krijgen. LG Display zal zijn game naar een hoger niveau moeten tillen.

De deal is nog niet officieel bevestigd. Wel heeft LG bevestigd dat het rond de tafel zit met Apple. Volgens insiders zal LG Display dit jaar 16 miljoen OLED-panelen voor Apple produceren. Samsung doet voor nu dus nog het overgrote deel: Apple verkoopt meer dan 200 miljoen toestellen per jaar.

Naar verluidt neemt Samsung Display de 5.8-inch en 6-inch modellen voor zijn rekening. LG Display zal focussen op een groter 6.5-inch model. Check hier wat je verder van de nieuwe iPhones kunt verwachten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters