‘iPhone X krijgt twee directe opvolgers, details gelekt’

Ja hoor, de bekende Apple-analist Ming Chi Kuo heeft weer toegeslagen. Dit keer heeft hij de eerste details rondom de twee opvolgers van de iPhone X gedeeld.

Apple iPhone X: eindelijk een nieuw design

Heb jij de iPhone X al bemachtigd? Het peperdure toestel kwam vorige week ook in Nederland uit. Voor het eerst sinds jaren stonden er weer serieuze rijen voor Apple Stores. En terecht, want Apple heeft voor het eerst sinds 2013 een nieuw design geïntroduceerd.

De iPhone X heeft een glazen achterkant en voorkant, omlijnd door een roestvrijstalen behuizing. Dat geeft de nieuwe smartphone een premium uiterlijk. Vooral de dunne schermranden aan de voorkant van het toestel stelen de show. De resulterende notch, voor de sensoren, blijft echter zeer controversieel.

iPhone X

Toch is dit het design waarmee Apple de toekomst in gaat. We zijn niet blij met elke keuze die de techgigant maakt, maar Apple zet in ieder geval door. Het bedrijf kan ook niet anders, zeker met dit soort prijskaartjes. De concurrentie innoveert immers ook lekker door. Xiaomi verrasste vriend en vijand vorig jaar bijvoorbeeld al met een randloos design.

Wat is Apple van plan in 2018?

Ondertussen kunnen we al voorzichtig beginnen met het uitkijken naar volgend jaar. De eerste geruchten rondom de iPhone X, destijds nog bekend als de iPhone 8, doken immers ook al meer dan een jaar voor de onthulling op. 2018 wordt in ieder geval een interessant jaar voor Apple.

Op dit moment hebben de iPhone 8 en iPhone 8 Plus nog het oude design, met een aantal subtiele upgrades. Dat zijn de directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De iPhone X is een compleet nieuwe premium categorie. Vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, met de premium Galaxy Note 8 er nog boven.

iPhone X gebarsten
De eerste gebarsten iPhone X ­čś×

Alleen biedt Samsung ook met zijn goedkopere modellen het nieuwste van het nieuwste. Dus ook dunne schermranden. Apple zal er volgend jaar ook aan moeten geloven. Naar verwachting gaat de fabrikant dan ook het patroon van Samsung volgen. Met een groot verschil: alle iPhones worden tegelijkertijd uitgebracht. Het bedrijf dus moet in een keer een flinke impact realiseren.

Ming-chi Kuo slaat weer toe

Maar goed, terug naar de geruchten. Volgens Ming-chi Kuo, de grootste Apple analist, komt Apple volgend jaar met twee opvolgers van de iPhone X. Allebei de toestellen krijgen het gloednieuwe design, maar met een upgrade. Het roestvrijstalen frame bestaat volgens de goed ingelichte kenner volgend jaar niet meer uit vier onderdelen, maar uit meer kleinere delen.

Dat moet er naar verluidt voor zorgen dat de ontvangst van data sterk verbeterd wordt. Het is echter niet duidelijk wat de gevolgen voor de designs gaan zijn. Verder kun je volgens de analist op de gebruikelijke verbeterde specificaties rekenen. Ming-chi Kuo benadrukt ook wat Apple niet gaat veranderen: de TrueDepth-camera die Face ID mogelijk maakt.

Ming Chi Kuo
Ming Chi Kuo

Volgens hem komt Face ID in zijn originele vorm naar alle iPhones in 2018. Dan hebben we het dus over de eerder genoemde twee directe opvolgers van de iPhone X, met OLED-schermen. Daarnaast werkt Apple naar verluidt ook aan een derde, goedkoper model met een LCD-paneel. Dat betekent niet per se dat de schermranden dikker zijn.

Gezien de reputatie van Kuo is de kans groot dat deze informatie klopt, op dit moment. Apple heeft nog een jaar de tijd. Er kan dus nog een hoop veranderen. De kans is in ieder geval groot dat de fabrikant Face ID breder uit wil gaan rollen. Een logische zet, waarmee de lineup ook een stuk sterker wordt. Heb je trouwens al gezien hoe kwetsbaar de iPhone X is?

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters