Wacht nog een jaartje: zo gaat Apple de opvolgers van iPhone X goedkoper maken

De iPhone X is echt een premium smartphone, maar daarmee is het toestel helaas ook peperduur. Misschien moet je toch maar een jaartje wachten, want het lijkt erop dat Apple een manier heeft gevonden om de opvolgers een stuk goedkoper te maken.

iPhone X: innovatief design, stevig prijskaartje

We kunnen er niet omheen: voor de echt vernieuwende iPhone van dit jaar, de iPhone X, zul je een flink bedrag moeten neerleggen. Het goedkoopste model gaat in Nederland maar liefst 1159 euro kosten. Dat is even slikken, zeker ten opzichte van de concurrentie.

De hoge prijs wordt vooral veroorzaakt door diezelfde concurrentie. Oftewel: Samsung. De Koreaanse techgigant is de enige fabrikant die op zo’n grote schaal OLED-schermen kan produceren, al helemaal met de hoge eisen van Apple. Daardoor kan Samsung een flink prijskaartje aan zijn componenten hangen.

Apple iPhone X

Dat wisten we al, maar nu lijkt het ook duidelijk te worden hoe Apple dat probleem gaat oplossen. De fabrikant is op zoek naar een andere partij die OLED-panelen kan fabriceren, maar in de tussentijd is er een andere oplossing nodig. Al helemaal als je naar de huidige productieproblemen van de iPhone X kijkt.

LCD-panelen zijn de oplossing

Die oplossing kennen we allemaal al: LCD-schermen. Dat is het type scherm dat je bijvoorbeeld in de iPhone 8 en iPhone 8 Plus vindt. Daarmee wil Apple naar verluidt volgend jaar hetzelfde edge-to-edge effect bewerkstelligen. Daarvoor gaat de Amerikaanse techgigant volgens insiders LCD-panelen van Japan Display aanschaffen.

De bestellingen van Apple zullen 70% van JDI’s komende fiscale jaren gaan beslaan. Voorheen waren dergelijke designs niet haalbaar met LCD-panelen. Dan hield jeĀ een paar millimeter aan schermranden over. De Full Active-technologie van Japan Display, beperkt de schermranden tot 0.5 millimeter. Ter vergelijking: huidige OLED-panelen hebben ongeveer 1 millimeter.

Er kleeft nog wel een nadeel aan deze oplossing: het is moeilijker om stukken uit een LCD-paneel te knippen. Aan de andere kant, als dat ervoor zorgt dat de volgende iPhones geen inham hebben, dan zijn wij er helemaal voor. Daarnaast mis je natuurlijk de gebruikelijke voordelen van OLED-panelen.

iPhone X inham Android

Lagere prijzen?

Het is nog niet precies duidelijk hoeveel iPhones volgend jaar gaat uitbrengen. Een ding is wel duidelijk: ze hebben niet allemaal een OLED-scherm. Apple kan in ieder geval zijn Face ID-technologie breder uitrollen. Al zijn toestellen dragen een premium-prijskaartje, dus dan wil je als gebruiker niet jaren op het nieuwste van het nieuwste wachten.

Gelukkig kunnen die prijzen volgend jaar dus wel gaan zakken. Althans, de kans bestaat natuurlijk dat Apple op basis van de verkoopaantallen van de iPhone X alsnog in de hoge regionen blijft hangen. Dat hangt volledig af van de bredere strategie van het bedrijf. Voorlopig blijft het allemaal een mysterie.

Via: Wall Street Journal

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters